Skip to Content
328.697 azalea’s verkocht tijdens 27e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker

328.697 azalea’s verkocht tijdens 27e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker

‘Het deed ons én onze vrijwilligers deugd om weer fysiek plantjes te verkopen’

Brussel, 19 september 2021 – Tijdens het zonovergoten 27e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker werden 328.697 azalea’s verkocht, goed voor een opbrengst van 2.315.045 euro. Met die opbrengst financiert Kom op tegen Kanker zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. ‘Onze vrijwilligers konden weer op de traditionele manier plantjes verkopen. Dat deed hen zichtbaar deugd, maar ons ook. Een hele grote dankjewel aan iedereen die plantjes verkocht of kocht!’ 

345 plantjesteams verkochten azalea’s voor Kom op tegen Kanker 

Het voorbije weekend kwamen 345 plantjesteams in actie voor het Plantjesweekend. Ze verkochten aan supermarkten, pleinen en aan huis. 328.697 plantjes gingen de deur uit, goed voor 2.315.045 euro. 

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘We zijn ongelooflijk blij dat onze vrijwilligers weer op de traditionele manier plantjes konden verkopen. Het warme, menselijke contact is wat het Plantjesweekend zo typeert. Door de naweeën van de coronacrisis vonden we minder mensen die konden verkopen en waren de teams voorzichtiger met hun bestelling. Toch werden er bijna evenveel plantjes verkocht als voor de coronacrisis. Een grote dankjewel aan iedereen die de strijd tegen kanker mee steunt!’ 

De fysieke verkoop werd tijdens dit Plantjesweekend voor het eerst aangevuld met een online verkoop. Zo kon iedereen een plantje kopen, zelfs als er geen plantjesteam in de buurt was. Ook werden er voor het eerst geschenkpakketten aangeboden, ideaal om iemand in de bloemetjes te zetten. Verder konden mensen er ook voor kiezen om een plantje te schenken aan de zorg.  

Opbrengst integraal naar strijd tegen kanker 

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Daarnaast kan Kom op tegen Kanker er de Kankerlijn en meer dan 400 zorgvrijwilligers in ziekenhuizen mee actief houden. Een deel van de opbrengst gaat ook naar de palliatieve zorg, de inloophuizen en de lotgenotengroepen. 

Wat is het Plantjesweekend? 

Het Plantjesweekend is een actie voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het derde weekend van september vind je de azalea's van Kom op tegen Kanker overal waar veel mensen komen en kun je ze bij een van de duizenden vrijwilligers kopen voor zeven euro. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten. Het Plantjesweekend vond dit jaar plaats op 17, 18 en 19 september. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1995.  

Beeldmateriaal (foto's door Bram Tack)


Noot voor de redactie (niet voor publicatie) 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: 

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE