Skip to Content
Verkoop mee plantjes en help mensen met kanker

Verkoop mee plantjes en help mensen met kanker

Kom op tegen Kanker zoekt vrijwilligers voor 27ste editie Plantjesweekend

Brussel, 24 mei 2021 – Kom op tegen Kanker zoekt vrijwilligers om plantjes te verkopen tijdens het Plantjesweekend. Dat vindt naar jaarlijkse gewoonte plaats in het derde weekend van september, dit jaar 17, 18 en 19 september. De opbrengst van de plantjesverkoop gaat naar steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten. Wie wil meedoen kan zich aanmelden op www.plantjesweekend.be.

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘Vorig jaar konden we enkel online plantjes verkopen, en dat werd een uitverkocht succes. Nu we ook weer fysiek kunnen verkopen, willen we er opnieuw een topjaar van maken. Daarvoor rekenen we zoals altijd op de steun van de teams. Zonder die gemotiveerde vrijwilligers zou er geen Plantjesweekend zijn.’

In de provincie Vlaams-Brabant worden al jaren massaal plantjes verkocht. Toch zijn er nog een paar gemeenten waar er nog geen plantjesteams zijn, zoals Herne, Galmaarden, Wemmel, Kappelle-Op-Den-Bos, Kraainem, Lubbeek, Diest en Geetbets. Wie daar graag verandering in wil brengen, of in een andere gemeente mee plantjes wil verkopen, kan zich aanmelden via www.plantjesweekend.be.

Campagneleider Frank Deboosere geeft samen met een aantal vrijwilligers een aantal redenen om mee plantjes te verkopen:

Opbrengst gaat naar steun- en zorgprojecten

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving.

Campagneleider Frank Deboosere (c) Pieter Neirynck / Kom op tegen Kanker
Campagneleider Frank Deboosere (c) Pieter Neirynck / Kom op tegen Kanker

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiĆ«nten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeĆÆnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE