Samen erbovenop: zaterdag allereerste editie van de Col op voor Kom op tegen Kanker in Frankrijk

Deelnemers beklimmen de Col des Saisies, opbrengst naar kankeronderzoek

Beste perscontact,

Zaterdag vindt de allereerste editie van de Col op voor Kom op tegen Kanker plaats in Frankrijk. Een nieuw fietsevenement waarbij deelnemers de Col des Saisies beklimmen ten voordele van kankeronderzoek. Ze fietsen één of meerdere keren het parcours van 35 km, waarvan 12 km bergop met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2 %. Een ronde staat gelijk aan ongeveer 1000 hoogtemeters.

Een pittige uitdaging, maar niks vergeleken met wat kankerpatiënten doormaken. Onder het motto ‘samen erbovenop’ klimmen de deelnemers eensgezind tegen kanker. Peter Bert de Backer en meter Elodie Gabias fietsen mee. Meter Imke Courtois werd recent mama en supportert vanaf het thuisfront.

Programma

Wie wil kan op vrijdag al terecht bij het informatiepunt waar leuke activiteiten uit de regio te ontdekken vallen, bijv. een stevige wandeling langs het indrukwekkende Balcon du Mont Blanc. Wie graag op eigen houtje gaat fietsen, vindt er ook uitgewerkte fietsroutes. Op vrijdagavond is er een pastaparty.

Op zaterdag 9 september volgt het hoofdprogramma: een sportieve uitdaging op een adembenemend parcours. De deelnemers rijden een lus van 35 kilometer, met als uitvalsbasis de top van de Col des Saisies. Ze vertrekken op de top van de berg, 1650 meter boven de zeespiegel. Daarna volgt een afdaling met adembenemend zicht op de Mont Blanc. Na een kort vlak tussenstuk, is het klimmen geblazen. Via de nabijgelegen Montée de Bisanne (12,4 kilometer en gemiddeld stijgingspercentage van om en bij de 8 %) fietsen de deelnemers terug richting top van de Col des Saisies. Na een ronde hebben de deelnemers zo'n 1000 hoogtemeters overwonnen. Hoe vaak ze het parcours willen of kunnen afleggen, kiezen ze helemaal zelf. Voor wie nog extra kracht in de benen heeft, is er op het parcours de afslag naar Le Signal de Bisanne. 2 kilometer en een pak hoogtemeters verder, met pieken tot 20 %.

Wie nog energie over heeft, kan op zondag 10 september opnieuw terecht bij het informatiepunt voor fietsroutes of andere lokale activiteiten en ontspanningsmogelijkheden.

Supporters

Zowel aan de start als op het parcours is er van alles te beleven voor de fietsers en supporters. DJ’s, accordeonspelers en alpenhoorspelers zorgen voor een streepje muziek. Supporters kunnen zich uitleven met volksspelen of een bezoekje brengen aan de artisanale markt. Maar de grootste attracties zijn de supporterszones die te bereiken zijn met de skilift.

Meer info

www.decolop.be


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

We sturen morgen rond 16u het persbericht - onder embargo tot 19u - met het resultaat uit.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met