Recordaantal van 850 teams aan de start van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker

Zesde editie levert 2.125.000 euro op voor kankeronderzoek 

Halle, 17 maart 2024 – De 100km-run voor Kom op tegen Kanker in Halle levert 2.125.000 euro op. 850 teams staan vandaag aan de start om samen 100 km te lopen ten voordele van kankeronderzoek. 

Sinds 2018 organiseert Kom op tegen Kanker de 100km-run. Een loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen voor kankeronderzoek. Het parcours bestaat dit jaar uit twee lussen van 10 km die vertrekken en eindigen op parking De Bres in Halle. Het parcours doet verschillende mooie plekken van Halle aan. De 40km-loper loopt de eerste lus en pikt in de aansluitzone de 30km-loper op. Zij lopen dan samen de tweede lus en pikken de 20km-loper op. Na de derde lus pikken ze de 10km-loper op en lopen ze samen voor de laatste keer de tweede lus. ​ ​ ​ 

David Vansteenbrugge, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘Wat een massale opkomst hier aan de start van onze 100km-run in Halle. Kippenvel als je ze hier allemaal ziet staan, klaar om samen te lopen voor kankeronderzoek. Ze lopen allemaal met een dierbare in gedachten, dat voel je. Het belooft weer een prachtige dag te worden.’ 

Samen lopen voor kankeronderzoek 

Meter Elodie Ouedraogo en peter Robin Keyaert lopen vandaag ook mee. Elodie neemt de 40 km voor haar rekening, Robin de 20 km. 

3400 lopers nemen vandaag deel aan de 100km-run in Halle. 850 teams van vier lopers zamelden daarvoor elk 2500 euro startgeld in, goed voor een opbrengst van 2.125.000 euro die gaat naar kankeronderzoek. 

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kom op tegen Kanker wil ervoor zorgen dat deze mensen hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling krijgen. 

David Vansteenbrugge: ‘Met de opbrengst van de 100km-run investeren we in klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor de overlevingskansen en levenskwaliteit van kankerpatiënten. Zo maken we echt het verschil. Bedankt aan alle lopers en supporters! We kunnen het onderzoek weer een mooi duwtje in de rug geven.’ 

Volgend jaar? 

De zevende editie van de 100km-run vindt op 16 maart 2025 plaats in Boom. Nieuwe teams kunnen zich vanaf 29 maart 2024 inschrijven via 100km-run.be. 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met