PRIMEUR: Gamend Vlaanderen en Kom op tegen Kanker organiseren 24 uur-livestream ten voordele van de strijd tegen kanker

Onder meer gamers Espe, Kastiop en Sieg De Doncker gaan de uitdaging aan om geld in te zamelen voor het Plantjesweekend

Brussel, 11 september 2020 – Dit weekend, op 12 en 13 september, slaan gamingwebsite 4Gamers en Kom op tegen Kanker de handen in elkaar om - met de hulp van verschillende Vlaamse gamers en bekende gezichten - 24 uur lang hun game-avonturen te streamen ten voordele van de strijd tegen kanker. Nu het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker voor het eerst online doorgaat, wil gamend Vlaanderen de organisatie helpen hun habitat te veroveren en geld in te zamelen voor de ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten. Twitch-figuur Espe zal als vliegende reporter alle battles volgen, en de hele stream 24 uur lang aan elkaar praten.

'We willen ons met Gamers Care specifiek richten op de jongere generatie', legt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker uit. 'Ook jongeren komen in contact met kanker in hun omgeving en er zijn ook jongere kankerpatiënten. We willen met deze actie extra aandacht aan hen besteden. Het is daarnaast ook een zeer fijne samenwerking met de gamers, die tonen dat zij ook maatschappelijk geëngageerd zijn en gemotiveerd aan de slag zijn gegaan voor ons Plantjesweekend.'

In het weekend van 12 en 13 september zal gamend Vlaanderen, onder leiding van website 4Gamers, de handen in elkaar slaan met Kom op tegen Kanker voor een 24 uur-livestream en inzamelactie. Met de actie Gamers Care willen de gamers hun steentje bijdragen aan het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker, dat dit jaar voor het eerst online gaat. Tegelijk tracht Kom op tegen Kanker op die manier het jongerenpubliek te bereiken met zijn Plantjesweekend.

De gezichten van de actie zullen live te volgen zijn via hun stream en gaan onder andere samen met een boel ervaren bouwers aan de slag in Minecraft om leuke bouwsels te maken in het thema van het Plantjesweekend, met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen terwijl ze online zijn. Hiervoor rekenen ze op de kijkers die geld kunnen bijdragen. Daarnaast kunnen de kijkers hun favoriete gamer ook uitdagen voor challenges in verschillende andere games door een bepaald bedrag te verzamelen. Dit loont de moeite, want onder de streamende gamers die zich engageren zijn heel wat bekende gezichten zoals Kastiop, Average Rob, Loïc Thaler en Sieg De Doncker.

De hele stream is vanaf zaterdag om 16 uur live te volgen op streamingplatform Twitch en zal aan elkaar gepraat worden door YouTuber Espe, die zich heeft opgeofferd om 24 uur lang online te zijn. Als een vliegende reporter volgt hij alle deelnemende gamers en schuimt hij de Minecraft-server en andere streams af, op zoek naar de leukste creaties of spannendste battles.

'Normaal gezien vindt op 18, 19 en 20 september het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats, maar dat kan door de coronacrisis jammer genoeg niet op een normale manier plaatsvinden en dus springt 4Gamers samen met wat vrienden graag in de bres', verduidelijkt vliegende reporter Espe Riekaert. 'Om het Plantjesweekend te steunen, zal ik 24 uur lang streamen, samen met een boel bevriende gamers: we zullen onder andere een prachtig bouwwerk maken in Minecraft. Voor diegenen die niet zo gek zijn op Minecraft staan er ook andere games op het programma. Ons doel is uiteraard centjes in te zamelen voor Kom op tegen Kanker.' 

Met de opbrengst kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun. Meer info over de actie is terug te vinden op de website Gamers Care. Wil je ook een plantje kopen en afhalen of laten bezorgen? Of schenk je via Kom op tegen Kanker liever een plantje weg aan de zorg? Dat kan allemaal via plantjesweekend.be

Videomateriaal


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact