Skip to Content
Persuitnodiging: Kom op tegen Kanker en Hospitality Festival slaan handen in elkaar met Life Iftars

Persuitnodiging: Kom op tegen Kanker en Hospitality Festival slaan handen in elkaar met Life Iftars

Kom op tegen Kanker en Hospitality Festival slaan tijdens de ramadan de handen in elkaar met de 'Life Iftars', een actie waarop mensen hun solidariteit met kankerpatiënten met een migratieachtergrond tonen. We stellen het initiatief graag aan u voor op een persconferentie op vrijdag 3 mei. 

Programma

  • 14.00 uur:  verwelkoming en voorstelling Hospitality Festival door An Macharis, coördinator Vormingplus Citizenne vzw
  • 14.05 uur: toelichting bij de actie ‘Life Iftars’ door Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker
  • 14.15 uur: toelichting over kanker bij mensen met een migratieachtergrond door prof. Sevilay Altintas, medisch oncoloog UZA/AZ Monica/AZ St Dimpna
  • 14.22 uur: getuigenis door patiënte Hada El Jaouhari
  • 14.30 uur: toelichting over het belang van sensibilisering, solidariteit en bespreekbaarheid van kanker bij mensen met een migratieachtergrond door Brahim Bouzarif, docent aan de Arteveldehogeschool, moslimtheoloog, lid van het platform Vlaamse imams en onderzoeker verbonden aan CIRRA (Centre of Expertise for intellectual reformation, research and advice)
  • 14.35 uur: vragenronde en mogelijkheid tot interviews

Praktisch

  • Vrijdag 3 mei om 14 uur
  • Muntpunt aan het Muntplein in 1000 Brussel

 

Wilt u erbij zijn? Bevestig dan uw aanwezigheid voor donderdagmiddag 2 mei bij Karen Vandenplas, persmanager Kom op tegen Kanker, via [email protected]

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiĆ«nten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeĆÆnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE