Persuitnodiging bezoek Zijne Majesteit de Koning aan het UZA ter ere van 30 jaar Kom op tegen Kanker

embargo tot 3 mei 2019 - 10.00 uur

Beste perscontact,

Op vrijdag 3 mei brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen ter ere van de 30ste verjaardag van Kom op tegen Kanker, die de organisatie samen met Eén viert. Hij ontmoet er patiënten, ex-patiënten en vrijwilligers. De Koning krijgt uitleg over de werking van Kom op tegen Kanker in het algemeen, en diens werking rond biomedisch onderzoek in het bijzonder. Hij maakt er kennis met de biomedische patiëntencommissie van Kom op tegen Kanker die mee beslist welk onderzoek de organisatie financiert en prof. dr. Zwi Berneman geeft uitleg bij een van die onderzoeken. Zijne Majesteit de Koning praat ook met enkele ex-kankerpatiënten die via het re-integratieproject Rentree hun terugkeer naar de arbeidsmarkt maken.

Het programma

Het programma en de inhoud ervan staan onder embargo tot het bezoek plaatsvindt, dat is vrijdag 3 mei 2019 om 10.00 uur.

10.00 uur: aankomst Zijne Majesteit de Koning en verwelkoming door Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

10.09 uur: een knuffelbeer omarmt Zijne Majesteit de Koning en de genodigden. De knuffelbeer is een onderdeel van de campagne ​ ‘30 jaar Kom op tegen Kanker’, die de organisatie samen met Eén voert. Meer informatie over de beer volgt binnenkort.

10.11 uur: Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader brengen live het lied Door jou onder begeleiding van Miguel Wiels. Door jou is een single die Eén en Kom op tegen Kanker op 13 april lanceerden om iedereen te bedanken die zich in de loop van de voorbije 30 jaar heeft ingezet voor dit goede doel.

10.16 uur: Zijne Majesteit de Koning maakt kennis met enkele leden van de biomedische patiëntencommissie van Kom op tegen Kanker, en ook met enkele actievoerders. Hij spreekt met hen over hun drijfveer om zich vrijwillig in te zetten voor de organisatie.

10.26 uur: Zijne Majesteit de Koning ontmoet privé enkele (ex-)patiënten en hun mantelzorger die deelnamen aan een baanbrekend biomedisch onderzoek van prof. dr. Zwi Berneman dat door Kom op tegen Kanker werd gefinancierd.

10.35 uur: werkvergadering met uitleg over de algemene werking van Kom op tegen Kanker en diens werking rond biomedisch onderzoek in het bijzonder.

 • Uitleg bij de biomedische patiëntencommissie: patiënten beslissen mee welk onderzoek financiering krijgt van Kom op tegen Kanker. Daarin is Kom op tegen Kanker uniek in België.
 • Uitleg over een baanbrekend biomedisch onderzoek van prof. dr. Zwi Berneman, dat al enkele jaren door Kom op tegen Kanker financieel wordt gesteund.
 • Uitleg over Rentree, een initiatief dat Kom op tegen Kanker financiert voor (ex-)kankerpatiënten die professioneel opnieuw aan de slag willen. Enkele ex-patiënten getuigen.

11.20 uur: bezoek van de delegatie aan het laboratorium van het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde.

11.30 uur: einde van het bezoek

Mogelijkheden tot interviews met:

Kom op tegen Kanker:

 • Jacques De Grève, ondervoorzitter
 • Marc Michils, algemeen directeur
 • Filip Luypaert, voorzitter van de biomedische patiëntencommissie

UZA

 • Prof. dr. Zwi Berneman, diensthoofd hematologie
 • Prof. dr. Marc Peeters, diensthoofd oncologie
 • Prof. dr. Evelien Smits, professor in tumorimmunologie
 • Prof. dr. Hans Prenen, adjunct-diensthoofd oncologie

VRT

 • Olivier Goris, netmanager Eén & Canvas
 • Frank Deboosere, campagneleider Kom op tegen Kanker
 • Kathy Lindekens, oprichtster Kom op tegen Kanker

Andere

 • Christel Witgeers, projectverantwoordelijke Kanker en werk bij Emino (project Rentree)
 • Sarah Bettens, Paul Michiels, Niels Destadsbader of Miguel Wiels (over het lied)
 • (ex-)Patiënten

 

Inschrijven voor het persmoment is verplicht

Wilt u erbij zijn op het persmoment? Dan moet u een accreditatie aanvragen. De accreditatie is noodzakelijk om toegang te krijgen tot het persevent.

Een persaccreditatie voor het bezoek van Zijne Majesteit de Koning aan het UZA ter ere van de 30ste verjaardag van Kom op tegen Kanker vraagt u aan via dit formulier. De deadline voor uw aanvraag is dinsdag 30 april - 12.00 uur.

 

Praktisch

Datum en uur: vrijdag 3 mei 2019 van 10.00 tot 11.30 uur. Journalisten worden om 9.15 uur in het UZA verwacht. Het programma start stipt om 10.00 uur.

Locatie: Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Parkeergelegenheid: u kunt uw wagen gratis parkeren op de bezoekersparking van het UZA. Die is te bereiken via de Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem. Meer info op https://www.uza.be/parking.


 

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact