PERSUITNODIGING | Kom op tegen Kanker maakt kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond op Life Iftar in Mechelen

PERSUITNODIGING | Kom op tegen Kanker maakt kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond op Life Iftar in Mechelen

Beste perscontact, 

Van 22 maart tot 21 april gaat de ramadan door. Voor moslims een tijd van vasten, maar ook van solidariteit en verbondenheid. Tijdens de ramadan worden overal iftars georganiseerd. Dat is de maaltijd waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken. 

Op 25 maart organiseren Kom op tegen Kanker, Internationaal comité, ROJM vzw, Averoës Cycling, Welcome in Mechelen, Yaya Yaba Leki, Samana, stad Mechelen en Salaam vzw een Life Iftar in Mechelen. Met de Life Iftars willen de organisaties kanker uit de taboesfeer halen. Er is een kort inhoudelijk programma over kanker: 

  • ‘Kanker krijg je niet alleen’, kort hommage aan Hada El Jaouhari  
  • Getuigenis van Naziha Hamdan, mantelzorger 
  • Lezing over kanker en islam door Islamtheoloog Ryad Rogiest.  

Na zonsondergang volgt de Iftarmaaltijd. Iedereen is van harte welkom, moslims en niet-moslims. Inschrijven is verplicht. Een ticket kost 10 euro. 

Praktisch 

Datum en uur: 25 maart vanaf 17u 

Locatie: Zaal De Plaon/Salaam Mechelen, Eksterstraat 100 B, 2800 Mechelen 

Mogelijkheid tot interview met iemand van de organisatie en een getuige die in aanraking kwam met kanker. 

 

Ben je graag aanwezig? Geef vooraf een seintje via mail naar [email protected]

Vriendelijke groet,

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

 

 

 

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE