PERSUITNODIGING | Kom op tegen Kanker maakt kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond op Life Iftar in Gent

PERSUITNODIGING | Kom op tegen Kanker maakt kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond op Life Iftar in Gent

Beste perscontact, 

Van 22 maart tot 21 april gaat de ramadan door. Voor moslims een tijd van vasten, maar ook van solidariteit en verbondenheid. Tijdens de ramadan worden overal iftars georganiseerd. Dat is de maaltijd waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken. 

Op 25 maart organiseren Kom op tegen Kanker, Burgerplicht, Stad Gent, vzw Averroes, Wijkgezondheidscentra Rabot en De Sleep, en de Tevhid Moskee een Life Iftar in Gent. Met de Life Iftars willen de organisaties kanker uit de taboesfeer halen. Er is een kort inhoudelijk programma over kanker: 

  • Kanker heb je niet alleen: omgaan met kanker in de familie. Panel met o.a. Mohamed Benhaddou, Stéphanie De Maesschalck en Ercan Cesmeli.  

Maar vooral veel interactie met mensen in de zaal die zelf kanker hebben meegemaakt of familieleden/naasten hebben met kanker én willen getuigen. Ook mantelzorgers, psychologen en andere geïnteresseerde professionals zijn welkom.   

Na zonsondergang volgt de Iftarmaaltijd. Iedereen is van harte welkom, moslims en niet-moslims. Inschrijven is verplicht. 

Praktisch 

Datum en uur: 25 maart vanaf 17u 

Locatie: Tevhid Moskee, Francisco Ferrerlaan 214, 9000 Gent 

Mogelijkheid tot interview met iemand van de organisatie en een getuige die in aanraking kwam met kanker. 

 

Ben je graag aanwezig? Geef vooraf een seintje via mail naar karen.vandenplas@komoptegenkanker.be

 Vriendelijke groet,

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

 

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE