PERSUITNODIGING | Kom op tegen Kanker maakt kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond op Life Iftar in Brussel

Beste perscontact, 

Van 22 maart tot 21 april gaat de ramadan door. Voor moslims een tijd van vasten, maar ook van solidariteit en verbondenheid. Tijdens de ramadan worden overal iftars georganiseerd. Dat is de maaltijd waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken. 

Op 25 maart organiseren Kom op tegen Kanker, GC De Kriekelaar, Avansa Citizenne, Golden Rose en Stadsacademie Schaarbeek een Life Iftar in Brussel. Met de Life Iftars willen de organisaties kanker uit de taboesfeer halen. Er is een kort inhoudelijk programma over kanker: 

  • Hommage aan Hada El Jaouhari ​ 
  • Live muziek door Ensemble Ibn al Khatib ​ 
  • Doorlopend kinderanimatie. 

Na zonsondergang volgt de Iftarmaaltijd. Iedereen is van harte welkom, moslims en niet-moslims. Inschrijven is verplicht. Een ticket kost 10 euro. 

Praktisch 

Datum en uur: 25 maart vanaf 17.30u 

Locatie: GC De Kriekelaar, Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek 

Mogelijkheid tot interview met iemand van de organisatie en een getuige die in aanraking kwam met kanker. 

 

Ben je graag aanwezig? Geef vooraf een seintje via mail naar karen.vandenplas@komoptegenkanker.be

Vriendelijke groet,

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact