PERSUITNODIGING | 5e editie 100km-run voor Kom op tegen Kanker

PERSUITNODIGING | 5e editie 100km-run voor Kom op tegen Kanker

Beste perscontact, 

Op zondag 19 maart organiseert Kom op tegen Kanker voor de vijfde keer de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Een uniek loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen ten voordele van kankeronderzoek. De 100km-run vindt dit jaar plaats in Deinze.

De lopers zullen vertrekken en aankomen op de markt van Deinze. Er zijn twee lussen van telkens 10 km die vertrekken en eindigen op de markt. De 40km-loper loopt de eerste lus en pikt in de loperszone de 30km-loper op. Zij lopen dan samen de tweede lus en pikken de 20km-loper op. Na de derde lus pikken ze de 10km-loper op en lopen ze samen voor de laatste keer de tweede lus. 

Wie de eerste lus loopt, passeert een stukje langs de Leie richting Grammene, maakt rechtsomkeer en loopt via een mooie fietsers- en wandelbrug langs de vaart terug richting de Markt. De tweede lus situeert zich op een lang, mooi en schilderachtig stuk langs de kronkelende Leie. De deelnemers lopen richting Astene en daarna terug richting Deinze centrum. 

Mogelijkheden tot interviews met: 

  • Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker 
  • Frank Deboosere, campagneleider Kom op tegen Kanker 
  • Meters: Lauren Müller en Mieke Gorissen 
  • Lopers (teamverhalen vind je onderaan dit persbericht) 

Het programma 

  • 8u: onthaal teams 
  • 9.30u: startceremoniemoment door de belleman van Deinze en algemeen directeur Marc Michils + bekendmaking opbrengst
  • 10u: start 
  • Vanaf 12.30u: eerste teams komen aan (Frank Deboosere deelt medailles uit aan finish) 

In de twee publiekszones – de Markt en het Kaandelpark – kunnen supporters terecht voor een hapje of drankje. Er is ook animatie voorzien met o.a. mascotte Warme William, de sfeerexpress Wiewieneke, cheerleaders DNCE Factory, een zeepbelleninstallatie, springkastelen en grime.

Praktische info 

Locatie: Markt, 9800 Deinze 

Parking: er zijn verschillende bezoekersparkings op maximaal 15 minuten wandelen van de Markt. Je volgt best onze signalisatie ter plaatse, want die passen we aan zodat iedereen een vrije parkeerplaats kan vinden. 

Meer info 

www.100km-run.be 

Graag een seintje als je ondersteuning wenst bij een interview. Ik help je graag verder. Ik ben bereikbaar op 02 486 11 80 (nummer staat altijd doorgeschakeld naar GSM). 

Warme groeten, 

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Bijlage

Bijlage - Teamverhalen 100km-run 2023.pdf 84 KB

 

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiĆ«nten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeĆÆnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE