Persuitnodiging | 100km-run voor Kom op tegen Kanker

Beste perscontact,

Op zondag 20 maart organiseert Kom op tegen Kanker voor de vierde keer de ‘100km-run voor Kom op tegen Kanker’. Een uniek loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen ten voordele van kankeronderzoek. Voor het eerst sinds de coronacrisis kunnen supporters en lopers het event weer in volle glorie beleven. De 100km-run vindt dit jaar plaats in Genk.

De lopers zullen starten en aankomen in het Thor Park. Er zijn twee lussen van telkens 10 km die vertrekken en eindigen in het Thor Park. De 40km-loper loopt de eerste lus en pikt in de loperszone de 30km-loper op. Zij lopen dan samen de tweede lus en pikken de 20km-loper op. Na de derde lus pikken ze de 10km-loper op en lopen ze samen voor de laatste keer de tweede lus. 

De teams lopen onder andere door het stadion van KRC Genk. Daar worden ze aangemoedigd als echte sporthelden: met veel gejuich, applaus en muziek. Ook lopen ze over Vliegveld Zwartberg en passeren ze langs de voet van de Terril Waterschei. Langs het hele parcours kunnen de lopers en supporters genieten van de talenten van verschillende lokale animatiegroepen.

Mogelijkheden tot interviews met:

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker

Frank Deboosere, campagneleider Kom op tegen Kanker

Meters: Lauren Muller en Fatma Taspinar

Lopers (teamverhalen vind je onderaan)

Het programma

Thor Park

8u: onthaal teams

9.30u: startceremonie door algemeen directeur Marc Michils met bekendmaking opbrengst

10u: start

Vanaf 12.10u: feestelijke ontvangst van de ​ teams (Frank Deboosere deelt medailles uit)

 

Thor Noord (supporterszone)

8u: opening

Plaatje aanvragen bij de DJ’s van KPMG

10u: ​ kinderanimatie: springkastelen, gekke fietsen en make-upstand

17u: sluiting

 

KRC Genk

10.30u: opening

Toegang tot staantribune

Muziek door DJ Genkie

15u: sluiting

Praktisch

Locatie: Thor Park, 3600 Genk

Parking: Op 20 maart is het Thor Park volledig afgesloten en dus niet bereikbaar met de wagen. Parkeren kan op de parking van KRC Genk. Via een uitgepijlde wandelroute vind je makkelijk de weg naar de eventsite.

Meer info

www.100km-run.be ​ 

Graag een seintje als je ondersteuning wenst bij een interview. Ik help je graag verder. Ik ben bereikbaar op 02 486 11 80 (nummer staat altijd doorgeschakeld naar GSM). 

Vriendelijke groeten,

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Teamverhalen 100km-run 2022.docx

DOCX - 16 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met