Persopening tentoonstelling ‘James Ensor. Maestro’

Beste perscontact, ​ 

Op 29 februari opent Bozar in Brussel de tentoonstelling James Ensor. Maestro. De tentoonstelling kadert in het Ensorjaar 2024. Kom op tegen Kanker is charity partner en ontvangt een deel van de opbrengst van de ticketverkoop. Je bent van harte welkom op de persopening. 

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de beroemde Belgische kunstenaar James Ensor overleed. Bozar brengt hulde aan hem met een tentoonstelling die al zijn facetten in de verf zet in een bloemlezing van een 100-tal werken. Je ontdekt er zijn gevarieerde oeuvre, van zijn jeugdwerken tot zijn laatste creaties: olieverfschilderijen, werken op papier, prenten, manuscripten, foto’s en handgeschreven partituren. 

Voor heel wat mensen draagt kunst bij tot hun welbevinden. In de moeilijkste momenten kan het troost bieden. Kunst kan ook helend werken: muziek, een schilderij, dans, literatuur. Het verandert ons perspectief op de wereld. Het helpt mensen ook op moeilijke momenten of in tijden van ziekte terug innerlijke kracht te laten vinden. Zo zorgt kunst voor meer levenskwaliteit, in het bijzonder voor patiënten en hun omgeving. 

Kom op tegen Kanker nodigt je dan ook graag uit op de persopening van de tentoonstelling ‘James Ensor. Maestro’ op woensdag 28 februari 2024 om 11u in Bozar.  

Programma 

10:45 Onthaal 

11:00 Toespraken 

  • Christophe Slagmuylder, CEO en artistiek directeur Bozar 
  • Zoë Gray, directeur tentoonstellingen van Bozar 
  • David Vansteenbrugge, algemeen directeur Kom op tegen Kanker 

11:20 Vragen & antwoorden 

11:30 Geleid bezoek aan de tentoonstelling ​ 

Praktisch 

Locatie: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel 

Wil je de opening graag bijwonen? Stuur een mailtje naar inez.vanbroekhoven@komoptegenkanker.be vóór dinsdag 27 februari 12u. 

 

Warme groet,

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met