NEWSFLASH: LAATSTE WEEKEND OM ONLINE PLANTJE TE KOPEN VOOR KOM OP TEGEN KANKER

Nog tot 20 september 18 uur onlineverkoop van azalea's op plantjesweekend.be

Brussel, 18 september 2020 - Het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker ziet er deze editie anders uit: voor het eerst in 25 jaar tref je de vrijwilligers niet aan na je winkelbezoek, op pleinen of aan de deur, maar gebeurt de verkoop van azalea's volledig online. Nog tot zondagavond 18 uur gaat Kom op tegen Kanker voluit voor de onlineverkoop van de plantjes op plantjesweekend.be. Dit weekend is het dus de laatste kans om azalea's te bestellen. Een plantje kost zeven euro. Met de opbrengst ervan kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

Algemeen directeur Marc Michils licht toe waarom het belangrijk is dat mensen hun azalea dit jaar online kopen:

‘De zorg voor mensen met kanker en hun families mag niet achteruitgaan, want kanker stopt niet. Ook niet in tijden van COVID-19. Daarom is het Plantjesweekend meer dan ooit nodig. We lassen het niet af, maar we zochten en vonden een oplossing: iedereen kan online een plantje kopen en de strijd tegen kanker steunen.’

Vrijwilligers blijven onmisbaar in onlineverkoop

De onlineverkoop van azalea's op plantjesweekend.be startte op 1 september en loopt nog tot zondagavond 20 september. Om 18 uur sluit Kom op tegen Kanker de verkoop af. Na aankoop haal je het plantje op bij een afhaalpunt van vrijwilligers in je buurt, bij een Aveve-winkel of laat je je plantjes leveren tegen betaling. Kom op tegen Kanker moedigt aan om bij vrienden en familie te vragen wie een plantje wil en een gezamenlijke bestelling te plaatsen. Zo kunnen de leveringskost en de ecologische voetafdruk worden beperkt.

Ook dit jaar spelen de vrijwilligers dus een cruciale rol. Zij promootten het Plantjesweekend door affiches, flyers en onlineberichten te verspreiden. En ze bemannen vanaf 21 september meer dan 300 afhaalpunten over heel Vlaanderen.

‘Om alle plantjes te verkopen zijn onze vrijwilligers onmisbaar. Je treft ze dit jaar niet aan na je winkelbezoek, maar wel aan de meer dan 300 afhaalpunten in je regio. Door je online gekochte plantje op te pikken bij een afhaalpunt, hou je toch dat warme, menselijke contact dat ons Plantjesweekend zo typeert’, aldus Michils.

Een plantje wegschenken aan een zorgverlener

Je kunt er dit jaar ook voor kiezen om een azalea weg te schenken aan de helden van de zorg. Je selecteert de optie op plantjesweekend.be en Kom op tegen Kanker zorgt ervoor dat de plantjes bij de zorgverleners in de ziekenhuizen terechtkomen.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met