Marc Michils stopt eind dit jaar als algemeen directeur van Kom op tegen Kanker

Brussel, 6 juni 2022 - Na tien jaar stopt Marc Michils (68) eind dit jaar als algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. Dat nieuws maakte Marc vorige week samen met voorzitter a.i. prof. Jacques De Grève bekend aan personeel, vrijwilligers en nauwe contacten. Op vraag van het bestuursorgaan en om de continuïteit te verzekeren, wordt hij vanaf maart 2023 voor een periode van twee jaar voorzitter van het bestuursorgaan van de organisatie. Hij blijft zich ook inzetten als actievoerder voor Kom op tegen Kanker.

De rekrutering van de nieuwe algemeen directeur start deze maand. Zodat Marc Michils nog enkele maanden kan dubbellopen met zijn opvolger, voor hij zich toelegt op zijn meer strategische en controlerende rol als voorzitter.

‘Het is de juiste stap op het juiste moment’, zegt Marc Michils. ‘Voor de organisatie, en voor mezelf. Kom op tegen Kanker is een grote organisatie, met heel wat medewerkers, actievoerders, vrijwilligers en vele andere partners. Ik ga hen allemaal enorm missen, net als de prachtige events, het mooie inhoudelijke werk en de geweldige realisaties. Maar ik wil het punt voor zijn waarop ik de functie van algemeen directeur niet meer kan dragen. De nieuwe algemeen directeur zal binnenkort nieuwe energie en ideeën meebrengen. Dat is altijd goed voor een organisatie.’

Stevige basis

Bovendien heeft Kom op tegen Kanker vandaag een stevige basis, die ideaal is om verder te innoveren en te evolueren.

‘Kom op tegen Kanker is de voorbije tien jaar sterk gegroeid. In cijfers: van 15 tot 20 miljoen euro aan opbrengsten naar 35 tot 40 miljoen euro, en van 40 medewerkers naar 80. Er zijn ook een heleboel initiatieven bijgekomen om kanker te vermijden, te bestrijden en te verzachten’, aldus Marc Michils. ‘De organisatie is daarnaast ook gegroeid in professionaliteit. Dat is de verdienste van het hele team.’

Kom op tegen Kanker heeft sinds zijn oprichting al vele duizenden kankerpatiënten geholpen. Veel meer mensen kunnen kanker nu overleven en/of zagen hun levenskwaliteit tijdens of na een kankerbehandeling verbeteren.

‘Toch blijft de bestaansreden van Kom op tegen Kanker gigantisch groot’, zegt Marc Michils. ‘Misschien zelfs groter dan ooit. Met elke cent, met elke vorm van inzet, geven onze actievoerders en vrijwilligers Kom op tegen Kanker een mandaat: doe er iets goed mee, help kanker de wereld uit. Daar werken we hard aan, maar we zijn er nog niet. Eén op de drie mensen overleeft kanker nog altijd niet. Kom op tegen Kanker moet dus hard blijven doorgaan.’

Actievoerder

Ook Marc Michils zelf blijft zich verder inzetten in de strijd tegen kanker. De komende maanden nog als algemeen directeur, daarna als voorzitter van Kom op tegen Kanker. En als actievoerder. ‘Ik blijf dus zeker mijn bijdrage leveren, aan Kom op tegen Kanker en aan de samenleving, maar op een andere manier en in een andere dosering’, besluit Marc Michils.

In dit interview blikt hij uitgebreid terug op de verwezenlijkingen van de voorbije jaren en op de uitdagingen voor de toekomst.

Kom op tegen Kanker wil Marc Michils graag bedanken voor de fijne samenwerking en de vernieuwing en groei die hij de voorbije tien jaar bracht. De organisatie kijkt er dan ook naar uit om de komende tijd verder met hem samen te werken.

Beeldmateriaal

Foto's door Joost Joossen


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Prof. Jacques De Grève, voorzitter a.i., en Marc Michils, algemeen directeur, zijn beschikbaar voor vragen of interviews.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact