Maak op 28 februari kennis met het vrijwilligerswerk van Kom op tegen Kanker

Inschrijven kan via vrijwilligersschool@komoptegenkanker.be of 02 210 02 21

Brussel, 23 februari 2023 – Kom op tegen Kanker organiseert dinsdag 28 februari van 14 tot 16u een kennismakingssessie rond vrijwilligerswerk voor al wie een verschil wilt maken voor mensen met kanker en wat vrije tijd over heeft. Want opkomen tegen kanker kan op 1001 manieren. Op de sessie, die plaatsvindt op het kantoor in Brussel, zijn trouwe vrijwilligers van Kom op tegen Kanker aanwezig om hun ervaring te delen en in gesprek te gaan. Inschrijven kan via vrijwilligersschool@komoptegenkanker.be of 02 210 02 21.

Kom op tegen Kanker gelooft zeer sterk in de kracht en waarde van vrijwilligerswerk. De organisatie werkt dan ook bewust samen met vrijwilligers. Al wie een verschil wilt maken voor mensen met kanker en wat vrije tijd heeft, kan zich inzetten als vrijwilliger.

Kennismakingssessie op 28 februari in Brussel

Op dinsdag 28 februari organiseert Kom op tegen Kanker een kennismakingssessie rond vrijwilligerswerk op het kantoor in Brussel. Van 14 tot 16u komen de aanwezigen te weten waarom en hoe Kom op tegen Kanker samenwerkt met vrijwilligers, welke soorten vrijwilligerswerk Kom op tegen Kanker aanbiedt en hoe vrijwilligers worden opgeleid, ondersteund en gewaardeerd. Een aantal trouwe vrijwilligers zullen hun ervaring delen en in gesprek gaan met de geïnteresseerden. Zo krijgen ze meteen een idee of vrijwilligerswerk iets voor hen is.

Enkel de kennismakingssessie vindt plaats op het kantoor in Brussel. Het vrijwilligerswerk zelf – voor wie zich hierna wilt engageren – vindt zoveel mogelijk plaats in de buurt van de vrijwilliger.

Zorgvrijwilligers

Op dit moment is Kom op tegen Kanker vooral op zoek naar zorgvrijwilligers. Mensen met een luisterend oor die patiënten en naasten steun verlenen (maar zelf geen zorgtaken uitvoeren). Bijvoorbeeld in de ziekenhuizen, via de Kankerlijn of de buddywerking voor jongvolwassenen (enkel voor -35-jarigen).

Praktische info

Wanneer?

Dinsdag 28 februari van 14 tot 16u

Waar?

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217
Brussel

Meer info over de bereikbaarheid van het kantoor. (Wie met de trein komt, wordt opgewacht in station Brussel-Noord in de algemene grote hal tussen 13.15 en 13.45u.)

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar vrijwilligersschool@komoptegenkanker.be of te bellen naar 02 210 02 21.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met