Skip to Content
Kom op tegen Kanker zorgt voor golf van solidariteit op 22ste Dag tegen Kanker

Kom op tegen Kanker zorgt voor golf van solidariteit op 22ste Dag tegen Kanker

Ook in Limburg tal van hartverwarmende activiteiten

Brussel, 18 oktober 2021 - Donderdag 21 oktober organiseert Kom op tegen Kanker de 22ste Dag tegen Kanker. Dan roept de organisatie heel Vlaanderen op om kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken. ‘Iedereen kent wel iemand in zijn familie of vriendenkring die getroffen is door kanker. Toon donderdag je solidariteit en laat hen zien dat ze er niet alleen voor staan.’ 

Het gele lintje: een golf van solidariteit 

Om kankerpatiënten en hun naasten te tonen dat ze er niet alleen voor staan, organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker. De organisatie krijgt daarbij de steun van meer dan 300 zorgorganisaties, ziekenhuizen, lokale overheden, woonzorgcentra … Personeelsleden van die organisaties dragen tijdens de Dag tegen Kanker het gele lintje als teken van solidariteit en verbondenheid met al wie door kanker wordt getroffen. Daarnaast spelden honderden vrijwilligers die dag het gele lintje op bij ziekenhuisbezoekers.  

Op 21 oktober deelt Kom op tegen Kanker ook een afbeelding van het gele lintje op Facebook, Twitter en Instagram. De organisatie roept op om die massaal te delen met de hashtag #dagtegenkanker en zo Vlaanderen ook online te overspoelen met een gele golf van solidariteit.  

Hartverwarmende activiteiten in Limburg 

Bijna alle Vlaamse ziekenhuizen en een aantal zorgorganisaties leggen hun patiënten en cliënten op de Dag tegen Kanker extra in de watten. Ook in Limburg zetten ze tal van hartverwarmende activiteiten op touw. Het Jessa ziekenhuis in Hasselt zal zich weer omtoveren tot De Muziekkliniek. Dana Winner, Stijn Meuris en Veerle Verheyen brengen er donderdag een bezoekje aan kankerpatiënten. Ook wordt er onder andere extra aandacht besteed aan het thema ‘Intimiteit en seksualiteit tijdens en na kanker’. In ziekenhuis Noorderhart in Pelt worden de hele week allerlei activiteiten georganiseerd, zoals stijladvies, massages, meditatie en een bezoek van Lisa del Bo (donderdag). 

Een overzicht van de deelnemende organisaties is te vinden via dagtegenkanker.be

Stuur een digitale boodschap of postkaartje 

Iedereen kan vanaf zondag 16 oktober via dagtegenkanker.be gratis een persoonlijke digitale boodschap of postkaart sturen om iemand die getroffen is door kanker te tonen dat hij of zij er niet alleen voor staat. 

Story image

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE