Skip to Content
Kom op tegen Kanker zoekt zorgvrijwilligers in Limburgse ziekenhuizen

Kom op tegen Kanker zoekt zorgvrijwilligers in Limburgse ziekenhuizen

Brussel, 17 maart 2022 – Kom op tegen Kanker zoekt in Limburg zorgvrijwilligers die kankerpatiënten en hun naasten een luisterend oor bieden. Alle zorgvrijwilligers krijgen een basisopleiding met praktijkgerichte oefeningen. De eerstvolgende opleiding start op 22 april 2022.

De zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker oefenen geen medische of verzorgende taken uit. Ze vervangen de bestaande hulpverlening niet, maar vullen ze aan. De vrijwilligers bieden een halve dag per week een luisterend oor aan mensen met kanker en naasten op een vaste ziekenhuisafdeling. Daarnaast geven ze informatie over de diensten van Kom op tegen Kanker en/of andere organisaties en signaleren ze eventuele problemen aan de zorgverleners.

In Limburg is Kom op tegen Kanker op zoek naar zorgvrijwilligers in de volgende ziekenhuizen: Noorderhart in Pelt, AZ Vesalius in Tongeren, Ziekenhuis Oost-Limburg – campus Sint-Jan in Genk en het Sint-Trudo Ziekenhuis Sint-Truiden.

Greta is al sinds 2015 zorgvrijwilliger bij Kom op tegen Kanker.  

Greta: ‘Wat me blijft motiveren is dat vele patiënten uitkijken naar ons praatje. Ik krijg soms te horen: “Ah, eindelijk, ik dacht dat je er niet was!”. Patiënten wachten dus echt op ons. Ze vinden het fijn dat we tijd, aandacht en begrip voor hen hebben.’

Wie zich wil engageren als vrijwilliger voor Kom op tegen Kanker in Limburg, kan de vacatures bekijken en zich inschrijven via komoptegenkanker.be/vacatures-zorgvrijwilligers of kan mailen naar vrijwilligersschool@komoptegenkanker.be.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE