Kom op tegen Kanker zoekt vrijwilligers in UZ Leuven, RZ Heilig Hart in Leuven en OLV Ziekenhuis Aalst

Brussel, 4 mei 2023 – Kom op tegen Kanker zoekt vrijwilligers die kankerpatiënten en hun naasten een luisterend oor bieden in UZ Leuven, RZ Heilig Hart in Leuven en OLV Ziekenhuis Aalst. De vrijwilligers hebben geen verzorgende taken, maar vullen professionele zorgverleners aan door een warm, menselijk contact met patiënten en naasten te onderhouden. Alle vrijwilligers krijgen een basisopleiding met praktijkgerichte oefeningen. De eerstvolgende opleiding start op 5 juni 2023.

De zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker oefenen geen medische of verzorgende taken uit. Ze vervangen de bestaande hulpverlening niet, maar vullen ze aan. De vrijwilligers bieden een halve dag per week of om de twee weken een luisterend oor aan mensen met kanker en hun naasten op een vaste ziekenhuisafdeling. Daarnaast geven ze informatie over de diensten van Kom op tegen Kanker en/of andere organisaties en signaleren ze eventuele problemen aan de zorgverleners. ​ 

Kom op tegen Kanker op zoek naar zorgvrijwilligers in UZ Leuven, RZ Heilig Hart in Leuven en OLV Ziekenhuis Aalst. 

Mia is al tien jaar zorgvrijwilliger bij Kom op tegen Kanker: ​ 

Mia: ‘Ik ben zorgvrijwilliger geworden omdat ik zelf een luisterend oor gemist heb toen mijn familie met kanker werd geconfronteerd. Want dat is wat wij doen: een luisterend oor bieden en er proberen te zijn voor kankerpatiënten en hun naasten. De waardering die we terugkrijgen van hen is veel groter dan wat wij hen kunnen bieden. En daarom is het heel fijn om zorgvrijwilliger te zijn. Het heeft van mij echt een ander mens gemaakt. Vroeger was ik streng maar rechtvaardig, nu ben ik veel milder en zachter.’ ​ 

Wie zich wil engageren als vrijwilliger voor Kom op tegen Kanker, kan zich aanmelden via komoptegenkanker.be/ziekenhuisvrijwilliger of bellen naar 02 210 02 21. 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact