Kom op tegen Kanker zoekt 10 zorgvrijwilligers voor UZ Leuven

Brussel, 9 maart 2022 – Kom op tegen Kanker zoekt 10 zorgvrijwilligers die kankerpatiënten en hun naasten een luisterend oor bieden in UZ Leuven. Alle zorgvrijwilligers krijgen een basisopleiding met praktijkgerichte oefeningen. De eerstvolgende opleiding start op 2 mei 2022 en kan zowel fysiek als online gevolgd worden. ​  

De zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker oefenen geen medische of verzorgende taken uit. Ze vervangen de bestaande hulpverlening niet, maar vullen ze aan. De vrijwilligers gaan op bezoek bij patiënten die in het ziekenhuis langskomen voor een behandeling. Ze bieden een luisterend oor en geven informatie over de diensten van Kom op tegen Kanker of verwijzen door naar andere organisaties. Ze signaleren eventuele problemen aan de zorgverleners. 

Brigitte is al sinds 2004 zorgvrijwilliger bij Kom op tegen Kanker. ​ 

Brigitte: ‘De psychosociale begeleiding van kankerpatiënten en hun familie is zo belangrijk om de ziekte te aanvaarden. Met een goed gesprek en een luisterend oor kun je heel wat doen. Het is een erg zinvolle taak die inzet van je vraagt, maar waar je ongelooflijk veel voldoening en warmte voor terugkrijgt.’ ​ 

Wie zich wil engageren als vrijwilliger voor Kom op tegen Kanker in UZ Leuven, kan zich inschrijven via komoptegenkanker.be/zorgvrijwilliger-uzleuven of kan mailen naar vrijwilligersschool@komoptegenkanker.be.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met