Kom op tegen Kanker zet virtuele knuffels om in muzikale ontmoetingen

Brussel, 6 mei 2020 – Kom op tegen Kanker stuurt zijn knuffelbeer op 7 mei naar enkele bijzondere mensen. De actie kadert in de campagne berenknuffels.be, een digitaal platform dat de ngo vorige week lanceerde om virtuele knuffels te verspreiden. In enkele dagen tijd deelden 2500 mensen via het platform een knuffelboodschap. Kom op tegen Kanker selecteerde de leukste inzendingen en verrast hen morgen met een warme berenknuffel op 1,5 meter afstand en een muzikale boodschap. ​ 

Drie artiesten zorgen voor de muzikale verrassing: ​ 

  • Pieter Van Dessel, gekend van de muziekband Marble Sounds, in Vlaams-Brabant en Limburg; 
  • Johannes Genard, frontman van de band School is Cool in Antwerpen; 
  • singer-songwriter Arne Vanhaecke in Oost- en West-Vlaanderen. ​ 

Waarom berenknuffels.be? 

De drastische maatregelen die de regering tegen de verspreiding van het coronavirus heeft moeten nemen, maken dat we allemaal enkele essentiële zaken in het dagelijkse leven moeten missen. Eén van deze zaken, en zeker niet de minste, is elkaar eens goed omhelzen. We knuffelen er allemaal al eens graag op los: om iets te vieren, om te troosten, om te bedanken, of simpelweg om te zeggen ‘ik zie je graag’. In deze uitdagende tijden hebben we allemaal extra nood aan een stevige omhelzing, maar daar steekt corona een stokje voor. Via het digitaal platform “berenknuffels.be” kun je elkaar virtueel eens goed vastpakken. Kies één van de thema’s, personaliseer je bericht en stuur je virtuele knuffel(beer) naar iemand die het écht verdient. 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie over de planning of voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Valérie De Knop

Projectverantwoordelijke berenknuffels.be

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact