Skip to Content
Kom op tegen Kanker wil taboe rond nalatenschap doorbreken

Kom op tegen Kanker wil taboe rond nalatenschap doorbreken

Theaterstuk over nalaten en voortleven met Chris Lomme en Simone Milsdochter brengt gesprek op gang

Leuven, 24 september 2022 – Kom op tegen Kanker wil nalatenschap uit de taboesfeer halen. Dat doet de organisatie met het theaterstuk ‘Daar mag je niet aan denken’. Geschreven door Alicja Gescinska en gespeeld door Chris Lomme en Simone Milsdochter. Kom op tegen Kanker merkt dat het moeilijk is om over nalatenschap te praten, ook al is de behoefte er wel. ‘We willen dat mensen nadenken over wat er gebeurt na hun overlijden en daarover in gesprek gaan.’ 

Kom op tegen Kanker merkt dagelijks hoe moeilijk het is om te praten over het levenseinde en nalatenschap. Hoewel dat normaal is, is het ook jammer. De behoefte om erover te praten is er namelijk wel, maar het onderwerp zit nog te veel in de taboesfeer. Kom op tegen Kanker wil daar verandering in brengen.  

Eenakter over nalaten met Chris Lomme en Simone Milsdochter 

De organisatie vroeg de Pools-Belgische filosofe en schrijfster Alicja Gescinska een theaterstuk te schrijven over nalaten en voortleven.  

In de ontroerende eenakter, gespeeld door Chris Lomme en Simone Milsdochter, proberen moeder en dochter te praten over datgene waar niet over gepraat wordt. Waar zelfs niet aan gedacht mag worden. Hun woorden zoeken liefdevol botsend een weg door twijfels, verlangens en verdriet — om uit te komen bij dat wezenlijke onderdeel van ieders leven: het einde en wat er daarna gebeurt. 

Het toneelstuk ging vandaag in première in het KBC Hoofdkantoor in Leuven. Aansluitend aan de voorstelling was er een praatcafé in aanwezigheid van de notarieel juristen van Kom op tegen Kanker. Daar konden de genodigden napraten en vragen stellen over nalaten en voortleven.  

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘We hopen dat we vandaag heel wat mensen geïnspireerd hebben om met hun geliefden te praten over hun nalatenschap. En dat we dat in de toekomst nog kunnen doen. Wat in je testament staat, toont hoe je in het leven staat. Zo kun je ook na je overlijden nog het verschil maken. Het is belangrijk dat daarover gepraat wordt.’

Voorstelling te koop 

Kom op tegen Kanker passeert dit jaar langs Leuven, Gent en Brussel met het toneelstuk. In het voorjaar van 2023 zijn Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen aan de beurt. De voorstelling bijwonen kan enkel op uitnodiging van de Kom op tegen Kanker. Wie wil, kan als gemeente, vereniging of bedrijf het theaterstuk aankopen en zo mee het taboe doorbreken. Vrijblijvende info via [email protected]

Wie meer info wil over nalaten aan Kom op tegen Kanker kan ook terecht bij [email protected]


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE