PERSUITNODIGING | Kom op tegen Kanker wil taboe rond nalatenschap doorbreken

‘Daar mag je niet aan denken’, theaterstuk over nalaten en voortleven met Chris Lomme en Simone Milsdochter

Beste perscontact, 

Je bent van harte uitgenodigd op de première van het theaterstuk ‘Daar mag je niet aan denken’ aanstaande zaterdag bij het hoofdkantoor van KBC in Leuven. Een ontroerende eenakter over nalaten en voortleven met Chris Lomme en Simone Milsdochter. Geschreven door de Belgisch-Poolse schrijfster en filosofe Alicja Gescinska, in opdracht van Kom op tegen Kanker. 

Moeder en dochter proberen te praten over datgene waar je niet over praat. Waar je ​ ​ zelfs niet aan mag denken. Hun woorden zoeken liefdevol botsend een weg door twijfels, ​ verlangens en verdriet — om uit te komen bij dat wezenlijke onderdeel van ieders leven: ​ het einde en wat er daarna gebeurt. 

Elke dag merken we bij Kom op tegen Kanker hoe moeilijk het is om te praten over het levenseinde en nalatenschap. Het is een onderwerp waar iedereen liefst omheen fietst. Dat is normaal. Maar de behoefte om erover te praten is enorm. Met het theaterstuk willen we het taboe rond nalaten en voortleven doorbreken en het gesprek op een positieve en hoopvolle manier op gang brengen. We willen dat mensen nadenken over hun eigen legacy: wie ben ik, hoe wil ik dat mensen mij herinneren, wat kan ik nog betekenen voor een ander na mijn overlijden, wat is de boodschap en de betekenis die ik wil brengen na mijn overlijden. 

Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zal de première bijwonen. ​ 

Praktisch 

  • Locatie: Auditorium KBC, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven. 
  • Datum: 24 september 2022.
  • De aanwezigen komen toe vanaf 14.15u. De voorstelling start stipt om 15u. 
  • Wil je graag een interview met Marc Michils, Chris Lomme, Simone Milsdochter of Matthias Diependaele achteraf? Geef ons een seintje en we bekijken samen met jou de mogelijkheden. Helaas is het niet mogelijk om tijdens de voorstelling foto’s of video-opnames te maken. We kunnen je achteraf wel een video-opname aanbieden. 
  • Schrijfster Alicja Gescinska is zaterdag niet aanwezig, maar op andere momenten wel beschikbaar voor een interview.
  • Aansluitend aan de voorstelling is er een praatcafé in aanwezigheid van de notarieel juristen van Kom op tegen Kanker. Einde voorzien om 17u. 
  • Graag je aanwezigheid bevestigen vóór vrijdag 23 september 13u. Het is verplicht om je nummerplaat door te geven als je gebruik wilt maken van de parking van KBC. 

 

Vriendelijke groeten,

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met