Kom op tegen Kanker-wandelpad feestelijk ingehuldigd in Oud-Turnhout

Oud-Turnhout, 28 september 2019 – Kom op tegen Kanker lanceert samen met Eén het Kom op tegen Kanker-wandelpad in stiltegebied Landschap De Liereman. Een prachtig stukje natuur in Oud-Turnhout dat voortaan in het teken staat van rust en bezinning, verwerking en hoop. ‘Het pad biedt ons de kans om – net als je de juiste woorden niet vindt – er te zijn voor elkaar en samen te genieten van de natuur’, zegt Eén-gezicht Kristel Verbeke die haar vader aan kanker verloor en ambassadrice is van het wandelpad.

‘Ik hoop dat het wandelpad een plek kan zijn waar mensen kunnen luisteren, troosten, lachen, goed praten of keihard samen huilen’, zegt Kristel Verbeke, die als prille twintiger haar vader aan kanker verloor en ambassadrice is van het wandelpad. 

‘Met het Kom op tegen Kanker-wandelpad willen we iedereen de kans bieden om gezond te bewegen, afstand te nemen, in balans te komen en op te laden’, zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. ‘Want kanker doet iets met een mens, lichamelijk én mentaal. Daarom is het belangrijk om tot rust te komen in de natuur en zo je veerkracht te versterken. Dat geldt niet alleen voor kankerpatiënten en de mensen in hun omgeving, maar voor iedereen die wil standhouden in deze hectische wereld. Een wereld vol kansen en prikkels waar balans essentieel is om gelukkig te leven.’

Mijlpalen

Het wandelpad staat voor Kom op tegen Kanker symbool voor de weg die we de afgelopen 30 jaar afgelegd hebben. Uniek is dat langs het wandelpad in 2020 Kom op tegen Kanker-mijlpalen zullen verschijnen: hoge houten palen waarvan ook jij voor 400 euro een stukje kunt kopen en waarop je een boodschap kunt laten branden. Een boodschap kan getuigen van steun voor iemand die ziek is, van dankbaarheid voor iemand die een ziekte overleefde of als aandenken aan een dierbare. Zo helpen de mijlpalen en de natuur om even stil te staan bij de essentie van het leven.

‘De boodschappen dienen als inspiratie en steun om de volgende mijlpaal in de strijd tegen kanker te bereiken. Want ook al hebben we de afgelopen 30 jaar gezorgd voor meer overlevingskansen en een betere levenskwaliteit, toch krijgen nog steeds 41.000 Vlamingen per jaar de diagnose kanker en sterft een op de drie patiënten’, aldus Michils.

‘Ons werk is dus niet klaar. Tot de dag waarop we kanker verslaan, blijven we investeren in het vermijden (preventie), het bestrijden (onderzoek), het behandelen en het verzachten (zorg) van de ziekte. Want nog elk jaar krijgen 41.000 mensen in Vlaanderen de diagnose kanker en sterft een op de drie patiënten. Ook de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten kan beter. Daarom gaan we door tot de dag waarop onze droom werkelijkheid wordt en we geen geliefden meer verliezen aan kanker.’

Meer info over het nieuwste initiatief van Kom op tegen Kanker: www.komoptegenkanker.be/wandelpad


Voor de redactie (niet voor publicatie)

Vragen of meer info?

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met