Kom op tegen Kanker plaatst solidariteit met kankerpatiënten en naasten centraal op 20ste Dag tegen Kanker

Ook in Antwerpen tal van hartverwarmende activiteiten

Brussel, 15 oktober 2019 – Op donderdag 17 oktober is het de Dag tegen Kanker. Dan roept Kom op tegen Kanker Vlaanderen op om (ex-)kankerpatiënten en hun omgeving een hart onder de riem te steken. Dit jaar al voor de 20ste keer. ‘Vandaag leven zo’n 250.000 mensen met en na kanker. Iedereen kent wel iemand in zijn familie of vriendenkring die getroffen is door de ziekte. Laat donderdag je hart spreken voor kankerpatiënten en hun naasten en toon dat ze er niet alleen voor staan.’

Het gele lintje verbindt iedereen in de strijd tegen kanker

Kom op tegen Kanker organiseert de Dag tegen Kanker elke derde donderdag van oktober met de steun van meer dan 300 zorgorganisaties, ziekenhuizen, lokale overheden, woonzorgcentra … Personeelsleden van die organisaties dragen tijdens de Dag tegen Kanker het gele lintje als teken van solidariteit en verbondenheid met al wie door kanker wordt getroffen. Daarnaast spelden honderden vrijwilligers donderdag het lintje op bij ziekenhuisbezoekers. Meer dan 250.000 mensen zullen het gele lintje dragen. Een symbolisch getal, want er leven vandaag in Vlaanderen zo’n 250.000 mensen met en na kanker.

Hartverwarmende activiteiten in provincie Antwerpen

Bijna alle Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen en een aantal zorgorganisaties leggen hun patiënten en cliënten op de Dag tegen Kanker extra in de watten. Ook in de provincie Antwerpen zetten ze tal van hartverwarmende activiteiten op touw. Kankerpatiënten worden verwend met een massage of gelaatsverzorging en kunnen genieten van smoothies of een verrassingsvieruutje. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan workshops yoga of kleur- en stijladvies. Er zijn ook infosessies over verschillende thema’s zoals werkhervatting en beweging. Davy Gilles en zijn vrouw Sasha brengen kankerpatiënten een bezoek in het Sint-Dimpna ziekenhuis in Geel. De kankerpatiëntjes van het UZA kunnen zich uitleven met het maken van piñatas en genieten van een goochel- en ballonnenshow. ​ 

Het volledige overzicht van deelnemende partners en activiteiten vind je via de zoekfunctie op de website www.dagtegenkanker.be. 

Frank Deboosere steekt patiënten hart onder de riem in regio Mechelen

Als campagneleider van Kom op tegen Kanker steekt Frank Deboosere kankerpatiënten een hart onder de riem in de regio Mechelen. In de voormiddag bezoekt hij kankerpatiënten op de oncologische afdeling in het AZ Sint-Maarten. In de namiddag trekt hij naar basisschool De Parel in Niel.

Ook online je hart tonen

www.dagtegenkanker.be: stuur een persoonlijke boodschap naar iemand met kanker of diens naaste

Wie naar www.dagtegenkanker.be surft, kan via een applicatie een persoonlijke boodschap sturen naar iemand met kanker of diens naaste. Alle berichten samen vormen één lange hartslaglijn.

#dagtegenkanker

Kom op tegen Kanker post donderdag een foto van het gele lintje op sociale media. De organisatie roept op om die post massaal te delen met de hashtag #dagtegenkanker en zo de verbondenheid met kankerpatiënten ook online te tonen.

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact