Kom op tegen Kanker organiseert webinar over kanker en coronavirus voor patiënten

Vragen delen en registreren via komoptegenkanker.be

Brussel, 9 april 2020 – Kom op tegen Kanker brengt op dinsdag 14 april om 18 uur drie kankerspecialisten samen in het webinar ‘Kanker in coronatijden’ om online vragen van kankerpatiënten en hun naasten te beantwoorden. Hannelore Denys (medisch oncoloog UZ Gent), Mark De Ridder (radiotherapeut UZ Brussel) en Paul Van Schil (oncologisch chirurg UZA) spelen live ‘vanuit hun kot’ in op alle vragen, zorgen en twijfels die bij patiënten leven. Deelnemers kunnen vooraf hun vragen insturen via komoptegenkanker.be.

Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker:

‘Voor mensen met kanker zijn dit extra onzekere tijden. Zij moeten niet alleen omgaan met hun eigen ziekte, maar ook met de stress, risico's en twijfels die het coronavirus oproept. Daarom wil Kom op tegen Kanker hen nu extra informeren, ondersteunen en verbinden. Op dinsdag 14 april brengen we drie kankerspecialisten samen die live antwoorden bieden op de vragen van patiënten tijdens een webinar. Deelnemers kunnen vooraf hun vragen insturen. Zo spelen we in op wat echt leeft bij onze doelgroep.’

Vragen en bezorgdheden delen via vragenformulier

Zitten (ex-)kankerpatiënten in de risicogroep voor het coronavirus? Zal er een impact zijn op hun behandeling? Is het aangewezen om chemotherapie of een andere behandeling in het ziekenhuis te krijgen? Welke operaties worden uitgesteld? Hoe blijft de kwaliteit van kankerzorg behouden in tijden van crisis?

Kankerpatiënten en hun naasten bepalen zelf welke onderwerpen in het webinar aan bod komen. Ze kunnen vooraf hun vragen insturen via het vragenformulier op komoptegenkanker.be.

Het webinar ‘Kanker in coronatijden’ volgen

Om het webinar ‘Kanker in coronatijden’ te volgen, moet je niets downloaden. Je moet je enkel met je e-mailadres registreren. Surf naar komoptegenkanker.be/kanker-in-tijden-van-het-coronavirus, klik op de gele knop ‘volg mee’ en schrijf je in met je e-mailadres.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact