Kom op tegen Kanker organiseert 23ste Dag tegen Kanker

Gele lintje zorgt ook voor golf van solidariteit in Antwerpen

Brussel, 17 oktober 2022 - Op donderdag 20 oktober organiseert Kom op tegen Kanker de 23e Dag tegen Kanker. Met de gedachte ‘kanker draag je niet alleen’ roept de organisatie iedereen op zijn hart te laten spreken voor kankerpatiënten en hun naasten. In zowat alle ziekenhuizen spelden vrijwilligers het gele lintje op en kunnen patiënten genieten van ontspannende activiteiten. Ook op sociale media zorgt het gele lintje voor een golf van solidariteit.

Om kankerpatiënten en hun naasten te tonen dat ze er niet alleen voor staan, organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker. Met de boodschap ‘kanker draag je niet alleen’ wil de organisatie Vlaanderen donderdag 20 oktober overspoelen met een golf van solidariteit. Kom op tegen Kanker kan daarvoor rekenen op zowat alle ziekenhuizen, honderden woonzorgcentra en vele zorgorganisaties. Zij organiseren samen met vrijwilligers ontspannende activiteiten voor kankerpatiënten, zodat zij hun zorgen even kunnen vergeten.

Hartverwarmende activiteiten in Antwerpen

Ook in Antwerpen laten ze hun hart spreken voor kankerpatiënten. Frank Deboosere bezoekt in de voormiddag het UZA in Edegem. Daar organiseren ze donderdag ook een aantal activiteiten op de kinderafdeling. In de namiddag bezoekt Frank patiënten in ZNA Middelheim. Daar kunnen patiënten onder andere ook mooie portretfoto’s laten maken en genieten van een maquillage en handmassage. In AZ Herentals krijgen patiënten een bezoekje van Lauren Müller. Daar genieten ze ook ontspannende activiteiten zoals stijladvies of een yogawandeling. Ook in zowat alle andere ziekenhuizen in de provincie Antwerpen staan hartverwarmende activiteiten gepland.

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘We zijn erg dankbaar dat zoveel ziekenhuizen en organisaties onze Dag tegen Kanker ondersteunen. Kanker draag je niet alleen. Nooit. Het is belangrijk dat mensen dat weten. Laten we dat een heel jaar door tonen, maar uitdrukkelijk ook op 20 oktober.’

Deel donderdag het gele lintje

Daarnaast roept Kom op tegen Kanker het brede publiek op om kankerpatiënten een hart onder de riem te steken. Dat kan door het gele lintje te dragen. In 68 ziekenhuizen spelden vrijwilligers het gele lintje op bij bezoekers. Op 13 oktober kregen de abonnees van Libelle een geel stickerlintje in de bus. Afgelopen weekend vonden de lezers van Het Nieuwsblad een stickerlintje in weekendbijlage Billie. Nu woensdag, op 19 oktober, zit het lintje bij Metro. Via dagtegenkanker.be kan iedereen een poster downloaden en die voor het raam hangen. Maar solidariteit tonen kan ook via sociale media door het gele lintje te delen of een geel kledingstuk aan te trekken en een foto te posten met #dagtegenkanker. ​

Het hele jaar door steun voor kankerpatiënten

Kom op tegen Kanker is er het hele jaar door voor kankerpatiënten, niet alleen op de Dag tegen Kanker. In de provincie Antwerpen vinden er geregeld workshops ‘Look good, feel better’ plaats waar patiënten tips krijgen over verzorging en make-up.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact