Kom op tegen Kanker maakt zich op voor elfde editie van de 1000 km

Na twee coronajaren kunnen teams weer samen trappen tegen kanker

Beste perscontact, 

Donderdag 26 mei gaat de elfde editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker van start. Duizenden zielsgenoten trappen dan weer het hele hemelvaartweekend ten voordele van de strijd tegen kanker. Het wordt een heuglijk weerzien, want door corona werd de 1000 km zowel in 2020 als in 2021 geannuleerd. Elke dag fietsen de deelnemers vanuit Mechelen naar een middagstad, in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. Dit jaar zijn de gaststeden achtereenvolgens: 

 • Boom (26 mei) 
 • Sint-Truiden (27 mei) 
 • Huizingen (28 mei) 
 • Aalter (29 mei) 

Voor het eerst zullen de fietsers niet vertrekken en aankomen op de Grote Markt in Mechelen, maar wel aan de Nekkerhal. Deze locatie bood Kom op tegen Kanker de mogelijkheid om in alle coronascenario’s de 1000 km veilig en sfeervol te organiseren. Elke avond zullen de pelotons, voordat ze sfeervol ontvangen worden aan de Nekkerhal, een ererondje rijden over de Grote Markt. ​ 

Dit jaar is er ook een intranationaal peloton. De fietsers van dit peloton fietsen 4 dagen op rij een rit van 250 km, doen daarbij alle windstreken van het land aan en overnachten elke avond op een andere locatie. Op zondagavond komen ze samen met de fietsers van de nationale pelotons aan in gaststad Mechelen. Hun uitdagende parcours bevat bovendien verschillende stukken van bekende wielerklassiekers. 

Programma ​  

Er staan tal van activiteiten op het programma met als hoogtepunten het startceremoniemoment voor de fietsers vlak voor de start aan de Nekkerhal in Mechelen op donderdag 26 mei, de doortocht van de pelotons in de middagsteden en de aankomst en het slotfeest in Mechelen op 29 mei. ​ ​ 

Startceremonie aan de Nekkerhal in Mechelen op 26 mei (6.50u, 6.55u, 7.05u, 7.10u, 7.20u, 7.25u, 7.30u, 7.40u, 7.55u, 8.20u, 8.35u) 

 • De pelotons en de volgwagens vertrekken 

Animatie in de middagsteden op 26 mei, 27 mei, 28 mei en 29 mei 

Voor een overzicht van de activiteiten in de middagsteden Boom, Sint-Truiden, Huizingen en Aalter: de1000km.be/middagsteden-en-gaststad-2022 

Hoogtepunten: 

 • Vanaf 11.15u: vorming van de Warmste Erehaag 
 • Vanaf 11.58u: aankomst 10 pelotons 

Slotceremonie aan de Nekkerhal in Mechelen op zondag 29 mei 

 • 18.35u - 20.27u: aankomst pelotons 
 • +- 19u: bekendmaking slotsom 1000 km 

Mogelijkheden tot interviews met:  

 • Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker 
 • Frank Deboosere, campagneleider Kom op tegen Kanker 
 • Peters/meters van het nationale peloton: Astrid Stockman (donderdag, vrijdag en zondag), Elodie Ouedraogo (donderdag en zondag), Jeroom (donderdag, en zaterdag), Geert De Vlieger (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag) 
 • Meter van het intranationale peloton: Ine Beyen (donderdag, vrijdag en zondag) 
 • Deelnemers met achtergrondverhalen (zie de bijlage) 

Teamverhalen 1000 km 2022.docx

DOCX - 14 Kb

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact