Kom op tegen Kanker maakt kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond op Life Iftar in Gent

Kom op tegen Kanker maakt kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond op Life Iftar in Gent

Beste perscontact,  

Van 10 maart tot 9 april gaat de ramadan door. Voor moslims een tijd van vasten, maar ook van solidariteit en verbondenheid met kwetsbare mensen in de samenleving. Tijdens de ramadan worden overal iftars georganiseerd. Dat is de maaltijd waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken. 

Op 23 maart organiseren Kom op tegen Kanker, Burgerplicht, stad Gent, Gentse Wijkgezondheidscentra, Gezondheidscentrum De Sleep en Averroes  een Life Iftar in Gent. Met de Life Iftars willen de organisaties kanker bespreekbaar maken en uit de taboesfeer halen. Er is een kort inhoudelijk programma over kanker: 

  • Een deel van de kankerpatiënten krijgt het nieuws dat ze niet meer beter worden. Sommigen hebben niet lang meer te leven. Anderen leven nog jaren met een ziekte die onder controle is. Leven met een aangekondigde dood kan zorgen voor gevoelens van angst, onmacht, verdriet, eenzaamheid en boosheid. Welke rol spelen religie en zingeving als je niet meer beter wordt? 

Na zonsondergang volgt de Iftarmaaltijd.  

Praktisch 

Datum en uur: 23 maart 2024, vanaf 17u 

Locatie: Industriemuseum, Minnemeers 10, 9000 Gent    

Mogelijkheid tot interviews met:  

  • Dr. Ercan Cesmeli, Burgerplicht 
  • Fatima Alchalhi, naaste en vrijwilliger 

Ben je graag aanwezig? Geef vooraf een seintje via mail naar [email protected]

Warme groet, 

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiĆ«nten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeĆÆnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE