Skip to Content
Kom op tegen Kanker geeft aftrap voor jaarlijkse plantjesverkoop

Kom op tegen Kanker geeft aftrap voor jaarlijkse plantjesverkoop

Online verkoop vanaf vandaag, vrijwilligers tref je tijdens Plantjesweekend op 17, 18 en 19 september aan winkels, markten of aan huis

Brussel, 30 augustus 2021 – Het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker kan weer op de vertrouwde manier doorgaan: op 17, 18 en 19 september verkopen honderden teams van vrijwilligers de bekende Gentse azalea’s. Voor het eerst in 27 jaar wordt de verkoop door vrijwilligers aangevuld met een online verkoop via plantjesweekend.be, die vandaag start. ‘Na 25 edities met onze traditionele verkoop en 1 editie met een online verkoop, kiezen we nu voor een combinatie van beide formules. Zo krijgt iedereen de kans om een plantje te kopen en kunnen we meer kankerpatiënten helpen aan de zorg die ze verdienen.’ 

Fysieke verkoop aangevuld met online verkoop 

Op 17, 18 en 19 september verkopen honderden teams van vrijwilligers weer plantjes tijdens het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Dat vindt jaarlijks plaats het derde weekend van september. Door corona moest Kom op tegen Kanker vorig jaar noodgedwongen de plantjes online verkopen, en dat was een succes. Daarom besloot de organisatie om het traditionele verkoopweekend met vrijwilligers aan te vullen met een online verkoop. Die gaat vandaag van start.  

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘Door de hybride verkoop kunnen we eigenlijk al spreken van een heuse plantjesmaand. Op deze manier kan echt iedereen een azalea kopen en kankerpatiënten een hart onder de riem steken. Want door een plantje te kopen, steun je zorginitiatieven voor kankerpatiënten.’ 

3 weken lang online verkoop 

De online verkoop start vandaag en loopt tot 19 september via plantjesweekend.be. Wie online bestelt, kan kiezen uit drie opties: 

  • een plantje kopen (€7) om af te halen bij een Aveve naar keuze; 
  • een plantje schenken aan de zorg (€7). Kom op tegen Kanker verdeelt die geschonken plantjes bij zorgverleners in de ziekenhuizen. 
  • een geschenkpakket (€25 inclusief levering) met plantje, bloempot en boodschapje, afgeleverd op een adres naar keuze. 

Met de online verkoop krijgen mensen uit regio’s waar geen verkoop via vrijwilligers is, ook de kans om een plantje te kopen. Het geschenkpakket wordt dit jaar voor het eerst aangeboden en is ideaal als cadeau of om iemand in de bloemetjes te zetten. 

Hoogtepunt blijft verkoop door vrijwilligers 

Het hoogtepunt van het Plantjesweekend is de fysieke verkoop door vrijwilligers. Op 17, 18 en 19 september tref je over heel Vlaanderen honderden enthousiaste teams van vrijwilligers aan markten, pleinen, supermarkten en aan huis. De warme contacten en fijne babbels tussen vrijwilligers en kopers is wat het Plantjesweekend zo typeert. 

Silke verkoopt dit jaar voor de achttiende keer plantjes samen met haar papa in Aarschot. 

Silke: ‘Aan elk Plantjesweekend houden we een warm gevoel over. Het is zoveel meer dan alleen plantjes verkopen. Jong, oud, man, vrouw: iedereen koopt azalea’s. Dat zorgt voor verbondenheid.’ 

Contactloos en coronaproof betalen 

Voor het eerst kunnen kopers bij zowat elke verkoopstand hun plantje ook contactloos betalen via hun smartphone. Handig én coronaveilig. Verder wordt elk team vrijwilligers uitgerust met mondmaskers en alcoholgel, om ieders veiligheid te garanderen. 

Opbrengst naar steun- en zorginitiatieven 

Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun. 

Frank Deboosere, campagneleider van Kom op tegen Kanker: ‘Onze azalea’s zijn er klaar voor, en wij ook. Dit jaar wordt het nog makkelijker om te steunen, omdat we de plantjes zowel via onze vrijwilligers als via een webshop aanbieden. En steunen is zo belangrijk, want elk plantje helpt een handje.’ 

Beeldmateriaal 

Alle info op plantjesweekend.be.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie) 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Verhalen plantjesteams.docx 13 KB
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE