Skip to Content
Kom op tegen Kanker en Hospitality Brussels maken met Life Iftars kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond

Kom op tegen Kanker en Hospitality Brussels maken met Life Iftars kanker bespreekbaar bij mensen met een migratieachtergrond

Brussel, 3 mei 2019 – Kom op tegen Kanker en Hospitality Brussels slaan tijdens de ramadan de handen in elkaar met de 'Life Iftars', een initiatief om solidariteit met kankerpatiënten met een migratieachtergrond te tonen en kanker uit de taboesfeer te halen. De Life Iftars vinden plaats in Antwerpen, Genk, Gent, Schaarbeek, Mechelen en Oostende. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: ‘Tijdens de Life Iftars willen we kanker bespreekbaar maken en de angst rond de ziekte verminderen. We willen luisteren naar de bezorgdheden en noden van de aanwezigen en tonen dat Kom op tegen Kanker er voor iedereen is, zonder onderscheid.’

Op 5 mei start de ramadan. Voor moslims een tijd van vasten, maar ook van solidariteit en verbondenheid. Tijdens de ramadan worden er overal iftars georganiseerd. Dat is de vastenmaaltijd waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken.

Dit jaar slaan Kom op tegen Kanker en Hospitality Brussels tijdens de ramadan de handen in elkaar en lanceren de Life Iftars, een initiatief om solidariteit en verbondenheid met de kankerpatiënt in ons midden te tonen.

Met de Life Iftars wil Kom op tegen Kanker de ziekte bespreekbaar maken daar waar het nog taboe is. De ngo organiseert dialoogtafels, geeft informatie en luistert naar de bezorgdheden en specifieke noden van de aanwezigen. Kom op tegen Kanker stelt er zich voor en maakt duidelijk wat de organisatie voor mensen met kanker en hun naasten kan betekenen. De opbrengst van de Life Iftars gaat naar Kom op tegen Kanker.

Kankerpatiënte Hada El Jaouhari getuigt in deze video over het belang van praten en een luisterend oor voor iemand die kanker (gehad) heeft.

Life Iftars op zes locaties

De kick-off van de Life Iftars vindt plaats op het Hospitality Festival op 3 en 4 mei in Brussel. Daarna volgen zes Life Iftars verspreid over Vlaanderen en Brussel: Antwerpen (16 mei), Schaarbeek (17 mei), Mechelen (18 mei), Gent (24 mei), Oostende (24 mei) en Genk (24 mei).

Meer informatie vindt u hier.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE