Skip to Content
Kom op tegen Kanker en Eén houden allerlaatste Rospot-actie

Kom op tegen Kanker en Eén houden allerlaatste Rospot-actie

Verplichte afronding cashbetalingen doet kleine rosse muntjes van 1 en 2 eurocent verdwijnen

Brussel, 31 oktober 2019 – Kom op tegen Kanker en Eén roepen nog een allerlaatste keer op om massaal ros geld in te zamelen tegen kanker. Cashbetalingen moeten vanaf 1 december verplicht worden afgerond op 5 cent. Daarmee zullen de koperkleurige één en twee centjes verdwijnen uit onze portemonnees.

Marleen Merckx, het gezicht van de Rospot maakt Vlaanderen warm voor de actie: ‘Heb je thuis nog ergens rosjes liggen, verzamel ze dan voor de allerlaatste keer in een Rospot ten voordele van Kom op tegen Kanker en breng ze voor 13 december binnen bij KBC. In de strijd tegen kanker kunnen vele kleintjes een groot verschil maken.’

Haal Rospot-sticker bij KBC Bank & Verzekering of download sjabloon op www.derospottegenkanker.be

De gratis Rospot-sticker is vanaf 4 november te verkrijgen in alle kantoren van KBC Bank & Verzekering. Ook op www.derospottegenkanker.be kun je hem downloaden. De sticker wordt op een pot naar keuze gekleefd. De zogenaamde Rospotten kunnen tot ten laatste 13 december 2019 bij KBC worden binnengebracht. 

Over de Rospot

De Rospot ontstond in 2015 als onderdeel van de Iedereen tegen Kanker-campagne van Eén en Kom op tegen Kanker. Ook in de daaropvolgende jaren voerden Eén en Kom op tegen Kanker verschillende succesvolle Rospot-acties. Een Rospot is een pot waarin je koperkleurige muntjes of ander geld spaart. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker die ze gebruikt om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten. In april 2017 riep de Taaltelefoon Rospot uit tot woord van de week.


Nota voor de pers (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE