Kom op tegen Kanker en Eén houden nieuwe Rospot-actie

‘Haal je kleingeld uit quarantaine en geef het weer een grote betekenis’

Brussel, 9 mei 2022 – Kom op tegen Kanker en Eén roepen vanaf vandaag iedereen op om ros geld in te zamelen tegen kanker. Sinds de coronacrisis betalen mensen steeds meer digitaal, waardoor er nog veel kleingeld in schuiven, jassen en kasten zit. Daarom besloten Kom op tegen Kanker en Eén om een nieuwe Rospot-actie te lanceren. Tot 17 juni kan iedereen rosse centjes binnenbrengen in een KBC-kantoor. 

Kom op tegen Kanker en Eén roepen vanaf vandaag iedereen op om eurocenten te verzamelen en af te geven in de kantoren van KBC. Voor de nieuwe Rospot-actie staat Johan Verminnen de rechten van zijn lied ‘Laat me nu toch niet alleen’ af aan Kom op tegen Kanker. De tv-spot toont geld dat eenzaam is nu iedereen meer en meer digitaal betaalt. Door het te verzamelen in een Rospot en af te geven bij KBC, komt het goed terecht. 

 

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘Sinds corona betalen we veel meer digitaal. Daarom zit er nog steeds heel wat kleingeld in schuiven, jassen en kasten. Haal dat geld uit quarantaine en breng het binnen in een KBC kantoor. Want om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten, kunnen vele kleintjes een groot verschil maken.’ 

Haal Rospot-sticker bij KBC Bank & Verzekering of Aveve of download hem op derospottegenkanker.be 

De gratis Rospot-sticker is vanaf 9 mei te verkrijgen in alle kantoren van KBC Bank & Verzekering en bij Aveve. Ook op derospottegenkanker.be kun je hem downloaden. De sticker wordt op een pot naar keuze gekleefd. De zogenaamde Rospotten kunnen tot ten laatste 17 juni 2022 bij KBC worden binnengebracht. Ook Unizo en de Bakkersfederatie verspreiden de stickers gratis naar hun leden. De sticker wordt mee verstuurd naar alle abonnees van Libelle met het nummer van 12 mei en alle Nederlandstalige basisscholen krijgen in de loop van de week een pakketje stickers met de post bezorgd. Je kunt je kleingeld ook kwijt in alle AVA-filialen. 

Over de Rospot 

De Rospot ontstond in 2015 als onderdeel van de Iedereen tegen Kanker-campagne van Eén en Kom op tegen Kanker. Ook in de daaropvolgende jaren voerden Eén en Kom op tegen Kanker verschillende succesvolle Rospot-acties. Een Rospot is een pot waarin je koperkleurige muntjes of ander geld spaart. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker die ze gebruikt om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten. In april 2017 riep de Taaltelefoon Rospot uit tot woord van de week. 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met