Skip to Content
Jubileumeditie Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker gaat vrijdag van start

Jubileumeditie Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker gaat vrijdag van start

Bericht voor de redactie (niet voor publicatie)

Beste perscontact,

In het weekend van 13-15 september verkopen duizenden vrijwilligers over heel Vlaanderen weer azalea’s aan mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Het plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Een plantje kost 7 euro. De opbrengst gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. In 2018 kregen meer dan 300.000 plantjes een nieuwe eigenaar. 

Op www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend kun je nagaan waar de plantjescomités in jouw regio actief zijn.  22 comités doen al van bij het prille begin mee. 12 plantjescomités krijgen versterking van de beer van 30 jaar Kom op tegen Kanker of een BV. VRT-weerman Bram Verbruggen en Thuis-acteurs Bart Van Avermaet, Kadèr Gürbüz, Vanya Wellens, Raf Jansen en Nawfel Bardad-Daidj steken mee de handen uit de mouwen.  

Wil je op voorhand een comité interviewen? Geef een seintje en we helpen je graag verder. We sturen zondag om 17 uur een persbericht uit met het eindresultaat van het Plantjesweekend (incl. foto’s). Directeur van Kom op tegen Kanker Marc Michils is die dag beschikbaar voor interviews. Heb je tijdens het weekend vragen, bel dan naar het woordvoerdersnummer van Kom op tegen Kanker op 02 486 11 80. 


Achtergrondinfo Plantjesweekend 

Het Plantjesweekend is een actie voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het derde weekend van september zetten duizenden plantjesverkopers zich in om zoveel mogelijk azalea’s te verkopen. Een plantje kost 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Het Plantjesweekend vindt dit jaar plaats op 13, 14 en 15 september. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1995. Daarmee is het nu aan zijn 25ste editie toe.  

Zie ook www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend


Vragen? Meer info?

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

                

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiĆ«nten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeĆÆnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE