Het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker gaat vrijdag van start

Bericht voor de redactie (niet voor publicatie)

Beste perscontact,

In het weekend van 16 tot 18 september verkopen duizenden vrijwilligers over heel Vlaanderen weer azalea’s aan mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Het plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker is dit jaar toe aan de 28ste editie. Een plantje kost 8 euro. De opbrengst gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. In 2021 kregen meer dan 300.000 plantjes een nieuwe eigenaar. 

Enkel fysieke verkoop door vrijwilligers

Op www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend kun je nagaan waar de plantjescomités in jouw regio actief zijn. Na twee speciale corona-edities is er dit jaar geen (gecombineerde) online verkoop meer en wordt er opnieuw gekozen voor een traditionele verkoop waarbij er weer volop wordt gerekend op de charme van enthousiaste vrijwilligersteams die plantjes verkopen aan winkels, op markten, deur-aan-deur … De warme contacten en fijne babbels tussen vrijwilligers en kopers is wat het Plantjesweekend zo typeert. 

Campagneleider Frank Deboosere krijgt dit jaar voor het eerst hulp van een meter en peter van de actie: Kim Debrie (Radio 2) en Nawfel Bardad-Daidj (Thuis). Zij moedigden de afgelopen maanden de vrijwilligersteams al aan met de voorbereiding, en steken tijdens het Plantjesweekend ook mee de handen uit de mouwen.

Wil je op voorhand een comité interviewen? Geef een seintje en we helpen je graag verder. We sturen zondag om 17 uur een persbericht uit met het eindresultaat van het Plantjesweekend (incl. foto’s). Directeur van Kom op tegen Kanker Marc Michils is die dag beschikbaar voor interviews. Heb je tijdens het weekend vragen, bel dan naar het persnummer van Kom op tegen Kanker op 02 486 11 80. 

Opbrengst naar steun- en zorginitiatieven

Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun. 


Achtergrondinfo Plantjesweekend 

Het Plantjesweekend is een actie voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het derde weekend van september zetten duizenden plantjesverkopers zich in om zoveel mogelijk azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Het Plantjesweekend vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 september. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1995.

Zie ook www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend


Vragen? Meer info?

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact