Haalbaarheid thuishospitalisatie onder de loep genomen

Brussel, 7 april 2021 - De voorbije maanden bracht Kom op tegen Kanker samen met diverse zorgpartners de organisatorische, financiële en juridische knelpunten van thuishospitalisatie in kaart. De voorlopige resultaten worden op woensdag 21 april tijdens een online event voor zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers en beleidsmakers bekendgemaakt. We herinneren u er graag aan dat we u hier als gespecialiseerde journalist ook voor uitnodigen. Vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke zullen het ook hebben over het belang van thuishospitalisatie.

Piloot- en testprojecten leverden de voorbije maanden waardevolle bevindingen op over de haalbaarheid en meerwaarde van thuishospitalisatie voor mensen met kanker of een andere ziekte. Kom op tegen Kanker en diverse zorgpartners brachten de organisatorische, financiële en juridische knelpunten van thuishospitalisatie in kaart, onder meer aan de hand van interviews met belanghebbenden.

Woensdag 21 april worden de voorlopige resultaten bekendgemaakt tijdens een online event voor zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers en beleidsmakers. Er vinden ook gesprekken plaats met mensen die de afgelopen tijd bezig waren met thuishospitalisatie.

Programma

11u-11.30u

 • Verwelkoming door Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker
 • Frank Vandenbroucke, vicepremier en minister van Volksgezondheid, over het belang van thuishospitalisatie
 • Wouter Beke, Vlaams minister van Volksgezondheid, over het belang van thuishospitalisatie
 • Vraaggesprek met een patiënt die ervaring heeft met thuishospitalisatie en met Isabel Weemaes, projectverantwoordelijke Kom op tegen Kanker

11.30u-11.45u

Panelgesprek met

 • Koen Van Eygen, hematoloog az groeninge
 • An Debaere, manager thuisverpleging i-mens
 • Jo Ravelingien, Chief Strategy Officer Remedus
 • Jo Swartenbroekx, hoofdapotheker UZA

11.45u-12u

 • Voorstelling financiële haarbaarheidsstudie door Sarah Misplon, Expert Healthcare Möbius Business Redesign

12u-12u30

 • Mogelijkheid voor gespecialiseerde pers om vragen te stellen aan Marc Michils en Isabel Weemaes

Praktische informatie

 • Woensdag 21 april 2021 van 11 tot 12u30
 • Als u nog niet bent ingeschreven, kan dat nog tot vrijdag 16/4 via reply op deze mail
 • Als u ingeschreven bent, krijgt u enkele dagen voor het event de link naar de livestream

Persbericht na afloop event

In de namiddag vinden er themadebatten plaats. Die zijn niet toegankelijk voor pers, zodat de deelnemers geen remmingen voelen om vrij te spreken. Na afloop van het event krijgt u een persbericht. Dat bevat een samenvatting van het deel dat u bijwoonde, maar ook de belangrijkste punten die uit de debatten naar voren kwamen.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Neem contact op met