Duizenden fietsers trapten door weer en wind tijdens Iedereen 1000 voor Kom op tegen Kanker

'Dankzij onze deelnemers kunnen we kankeronderzoek blijven steunen’

Brussel, 25 mei 2021 – Dankzij de enthousiaste inzet van de deelnemers van Iedereen 1000, kan Kom op tegen Kanker 1.376.727 euro investeren in kankeronderzoek. En er komen nog steeds stortingen binnen. De organisatie zag ook een enorme solidariteit. Iedereen 1000 leefde heel het hemelvaartweekend op sociale media én op de weg. Door corona kon de traditionele 1000 km voor Kom op tegen Kanker voor het tweede jaar niet plaatsvinden. Met Iedereen 1000 voorzag de organisatie een waardig, en vooral coronaproof, alternatief waar iedereen aan kon deelnemen.

De organisatie is fier op het resultaat, maar vooral op alle deelnemers die tijdens het hemelvaartweekend trapten tegen kanker. De sfeer zat goed, ondanks de vele regenbuien. De fietsers waren overal in Vlaanderen op pad, aangemoedigd door de meters en de peters. Op sociale media en Radio 2 was het ene mooie verhaal na het andere te zien en te horen. Iedereen fietste in zijn eigen bubbel, maar wel met een gezamenlijk doel: kankeronderzoek steunen.

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘Een grote dankjewel voor iedereen die zich massaal heeft ingezet voor Iedereen 1000. We voelden echt dat er enorm veel solidariteit is voor mensen met kanker. Kankeronderzoek mag niet stilvallen, dus we blijven ons inzetten. In september organiseren we bijv. onze derde 100km-run, waarvan de opbrengst ook naar onderzoek gaat.’

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact