Skip to Content
Derde editie 100km-run voor Kom op tegen Kanker levert 1.255.000 euro op

Derde editie 100km-run voor Kom op tegen Kanker levert 1.255.000 euro op

Eerste fysieke evenement sinds corona, opbrengst gaat naar kankeronderzoek

Koksijde, 5 september 2021 – De 100km-run voor Kom op tegen Kanker in Koksijde levert 1.255.000 euro op. 502 teams staan vandaag klaar aan de start om samen 100 km te lopen ten voordele van kankeronderzoek. Het is het eerste fysieke evenement dat Kom op tegen Kanker organiseert sinds de coronacrisis uitbrak. ‘Het is zalig om onze 100km-run weer te organiseren. Een heel grote dankjewel aan alle gemotiveerde lopers die er zelfs in coronatijden in slaagden om 1.255.000 euro in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Wat een prestatie.’ Volgend jaar vindt de 100km-run op 20 maart plaats in Genk. 

Sinds 2018 organiseert Kom op tegen Kanker de 100km-run. Een loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen voor kankeronderzoek. Dit jaar bestond het parcours uit twee lussen van 10 km die vertrekken en eindigen op de luchtmachtbasis van Koksijde. De 40km-loper loopt de eerste lus en pikt in de loperszone de 30km-loper op. Zij lopen dan samen de tweede lus en pikken de 20km-loper op. Na de derde lus pikken ze de 10km-loper op en lopen ze samen voor de laatste keer de tweede lus. 

Alle lopers en medewerkers moesten een Covid Safe Ticket voorleggen voordat ze de loperssite konden betreden. Medewerkers droegen het hele event een mondmasker. Er was ook voldoende handgel voorzien. Op de site waren geen supporters toegelaten, om alles veilig te laten verlopen. 

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘Ondanks corona, wat het moeilijk maakte voor de lopers om zich voor te bereiden en het startgeld in te zamelen, staan hier toch 502 teams aan de start vandaag. Ongelooflijk mooi om die solidariteit te zien.’ 

Samen lopen voor kankeronderzoek 

Meter Elodie Ouedraogo en peters Jeroom en Dieter Coppens liepen ook mee. Alle teams zamelden minstens 2500 euro startgeld in en zorgen zo voor een opbrengst van 1.255.000 euro. 

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kom op tegen Kanker wil ervoor zorgen dat deze mensen hogere overlevingskansen krijgen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling. 

Marc Michils, Kom op tegen Kanker: ‘Met de opbrengst van de 100km-run investeren we in klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor de overlevingskansen en levenskwaliteit van kankerpatiënten. Zo maken we rechtstreeks het verschil. Prachtig dus hoe alle lopers hier vandaag hun steentje bijdragen.’ 
Bart Neyns, diensthoofd medische oncologie UZ Brussel: ‘Mede dankzij de steun van Kom op tegen Kanker kunnen we innovatief klinisch onderzoek doen rond immuuntherapie. Met onze dienst oncologie doen we vandaag zelf ook mee aan de 100km-run. Het is indrukwekkend om al die gemotiveerde lopers hier samen te zien. Een grote dankjewel aan iedereen die mee geld inzamelt voor kankeronderzoek.’ 

Volgend jaar? 

De vierde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker vindt plaats op 20 maart 2022 in Genk. Inschrijven kan online op 100kmrun.be vanaf 17 september 2021. 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie) 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

 

 

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van pati├źnten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbe├»nvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE