6e editie 100km-run voor Kom op tegen Kanker

6e editie 100km-run voor Kom op tegen Kanker

Beste perscontact,

Op zondag 17 maart organiseert Kom op tegen Kanker voor de zesde keer de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Een uniek loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen ten voordele van kankeronderzoek. De 100km-run vindt dit jaar plaats in Halle. 

De lopers zullen vertrekken en aankomen op parking De Bres en Leide. Er zijn twee lussen van telkens 10 km. De 40km-loper loopt de eerste lus en pikt in de aansluitzone (aan parking Nederhem) de 30km-loper op. Zij lopen dan samen de tweede lus en pikken de 20km-loper op. Na de derde lus pikken ze de 10km-loper op, lopen ze samen voor de laatste keer de tweede lus en komen ze als team over de finish.  

Wie de eerste lus loopt, trotseert een flinke helling langs het Buizingenbos en loopt een paar stukjes op onverhard terrein. Het landschap is afwisselend residentieel, bos en velden. Wie de tweede lus loopt, verlaat Halle via kanaal Brussel-Charleroi en doet een mooi Flandrienstukje aan. Deze lus maakt ook een mooie passage door de binnenstad van Halle.  

Mogelijkheden tot interviews met: 

  • David Vansteenbrugge, algemeen directeur Kom op tegen Kanker 
  • Meter Elodie Ouedraogo en peter Robin Keyaert 
  • Lopers
Teamverhalen24.docx 14 KB

Het programma 

  • 8u: onthaal lopers 
  • 9.30u: startshow met 
  • Bekendmaking eindbedrag 
  • Interview met o.a. team Zilverberk  
  • Muziek van artiesten die een link hebben met Halle 
  • 10u: start 40km-lopers 
  • Vanaf 12.30u: eerste teams komen aan – David Vansteenbrugge en Marc Michils delen medailles uit 

Op eventsite De Bres (waar de lopers vertrekken en aankomen) is er de hele dag sfeer. Na het startschot kunnen supporters er rondlopen, selfies nemen voor de fotowall en iets eten en drinken. Je vindt er ook de buttonbus (buttons ontworpen door de leerlingen van basisschool de Zilverberk), een kidszone en een stand waar je aanmoedigingsborden kunt maken. 

Maar ook op supporterszone Boon valt van alles te beleven. Brouwerij Boon (Lembeek) opent op 17 maart speciaal voor de supporters de deuren. Je geniet er van veel muziek, de mogelijkheid om de brouwerij te bezoeken, een hapje en een drankje en een stand met verkoop van streekproducten. Voor de jongste supporters is er een smaaklabo, smaakdouche en fritamientjes. 

Praktische info 

Locatie: Sportcomplex De Bres 

Parking: Scan de QR-code op het parkingticket

KotK-100KmRun-2024-Parkingticket-Medewerker-A5.pdf 464 KB

Meer info 

100km-run.be 

Graag een seintje als je ondersteuning wenst bij een interview. Ik help je graag verder en ben bereikbaar op 02 486 11 80. 

Warme groeten, 

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiĆ«nten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeĆÆnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE