29e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker in aantocht

Ook in provincie Antwerpen worden volop plantjes verkocht

Beste perscontact,

In het weekend van 15 tot 17 september verkopen heel wat vrijwilligers in de provincie Antwerpen weer azalea’s aan mensen die hun steentje willen bijdragen in de strijd tegen kanker. Het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker is dit jaar toe aan de 29ste editie. Een plantje kost 8 euro. De opbrengst gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. De plantjesteams stomen zich op dit moment vol enthousiasme klaar om weer volop plantjes te verkopen aan winkels, op markten, deur aan deur …

Pascale van de Vrienden van Turnhout: ‘De Vrienden van Turnhout doen al sinds het eerste jaar mee met het Plantjesweekend. Dit jaar dus al voor de 29e keer. En nog steeds met evenveel enthousiasme. Het is ongelooflijk hoeveel mensen hun verhaal met je delen als je plantjes verkoopt. Ik voel me dan altijd zo klein en dankbaar dat ik hen een luisterend oor kan bieden. We zoeken trouwens nog mensen die op vrijdag mee willen verkopen. Wie wil, mag zich dus zeker nog aanmelden.’
Martine van team Berlaarse verenigingen: ‘In Berlaar doen we al 24 jaar mee met het Plantjesweekend, we kijken er dan ook elk jaar weer heel hard naar uit. We kunnen rekenen op een 15-tal verenigingen die van deur tot deur gaan om plantjes te verkopen. Op woensdag 13 september tussen 13.30 en 15 uur komen alle verkoopteams de plantjes afhalen in het gemeentelijk magazijn. Ze rijden het magazijn binnen lang de achterzijde, melden zich bij mij, laden de dozen in en rijden langs de voorkant terug naar buiten. Op 1,5 uur tijd zijn zo alle dozen verdeeld.’

Wil je dit team op voorhand interviewen? Geef een seintje en we helpen je graag verder. We sturen zondag rond 17 uur een persbericht uit met het eindresultaat van het Plantjesweekend (incl. foto’s). David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, is die dag beschikbaar voor interviews. Heb je tijdens het weekend vragen, bel dan naar het persnummer van Kom op tegen Kanker op 02 486 11 80.

Overzicht verkooppunten op komoptegenkanker.be/plantjesweekend

Op komoptegenkanker.be/plantjesweekend kun je nagaan waar en wanneer de plantjesteams in de provincie Antwerpen actief zijn. Het zijn de warme contacten en fijne babbels tussen vrijwilligers en kopers die het Plantjesweekend zo typeren.

Meter en peter van de actie, Kim Debrie (Radio 2) en Nawfel Bardad-Daidj (Thuis), moedigden de afgelopen maanden de vrijwilligersteams al aan met de voorbereiding. Kim verkoopt ook mee plantjes bij het team uit Keerbergen.

Opbrengst naar steun- en zorginitiatieven

Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

Achtergrondinfo Plantjesweekend

Het Plantjesweekend is een actie voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het derde weekend van september zetten duizenden plantjesverkopers zich in om zoveel mogelijk azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Het Plantjesweekend vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1995.

Zie ook www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend

Fleurige groet,

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Contact