29e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker in aantocht

29e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker in aantocht

Ook in Oost-Vlaanderen worden volop plantjes verkocht

Beste perscontact,

In het weekend van 15 tot 17 september verkopen heel wat vrijwilligers in Oost-Vlaanderen weer azalea’s aan mensen die hun steentje willen bijdragen in de strijd tegen kanker. Het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker is dit jaar toe aan de 29ste editie. Een plantje kost 8 euro. De opbrengst gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. De plantjesteams stomen zich op dit moment vol enthousiasme klaar om weer volop plantjes te verkopen aan winkels, op markten, deur aan deur …

Chantal van het plantjesteam in Zottegem: ‘In Zottegem doen we al 23 jaar mee aan het Plantjesweekend. Vanmiddag werden onze plantjes geleverd en we zijn nu al volop bezig met ze te verdelen onder de mensen die eentje besteld hebben. Vrijdag verkopen onze vrijwilligers ze ook op de Markt, aan de Delhaize, de Colruyt en het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem. Het oncologisch team van het AZ heeft trouwens 50 plantjes besteld om uit te delen aan kankerpatiënten. PZ Frapello sluit de voorverkoop af met 105 plantjes. WZC De Bron bestelde 50 plantjes om de gezamenlijke leefruimtes van de bewoners en het Lokaal Dienstencentrum op te fleuren. Ook het LDC Egmont steek de handen uit de mouwen om zoveel mogelijk plantjes te verkopen. Het wordt dus weer een warm Plantjesweekend.’
Story image

Wil je dit team op voorhand interviewen? Geef een seintje en we helpen je graag verder. We sturen zondag rond 17 uur een persbericht uit met het eindresultaat van het Plantjesweekend (incl. foto’s). David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, is die dag beschikbaar voor interviews. Heb je tijdens het weekend vragen, bel dan naar het persnummer van Kom op tegen Kanker op 02 486 11 80.

Overzicht verkooppunten op komoptegenkanker.be/plantjesweekend

Op komoptegenkanker.be/plantjesweekend kun je nagaan waar en wanneer de plantjesteams in Oost-Vlaanderen actief zijn. Het zijn de warme contacten en fijne babbels tussen vrijwilligers en kopers die het Plantjesweekend zo typeren.

Meter en peter van de actie, Kim Debrie (Radio 2) en Nawfel Bardad-Daidj (Thuis), moedigden de afgelopen maanden de vrijwilligersteams al aan met de voorbereiding. Kim verkoopt ook mee plantjes bij het team uit Keerbergen.

Opbrengst naar steun- en zorginitiatieven

Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

Achtergrondinfo Plantjesweekend

Het Plantjesweekend is een actie voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het derde weekend van september zetten duizenden plantjesverkopers zich in om zoveel mogelijk azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Het Plantjesweekend vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1995.

Zie ook www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend

Fleurige groet,

Karen Vandenplas Pers- en communicatiemanager, Kom op tegen Kanker
Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Ze doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217, Brussel, 1210 BE